GLAVNI MEČEVI 1. DANA NA GRAND PRIXU ZAGREB U četvrtak, 2. prosinca već u prvim borbama Veočić protiv Ježeka, a Plantić protiv Cvetkovića

GLAVNI MEČEVI 1. DANA NA GRAND PRIXU ZAGREB U četvrtak, 2. prosinca već u prvim borbama Veočić protiv Ježeka, a Plantić protiv Cvetkovića

Danas, u četvrtak 2. prosinca 2021. počinju borbe na trećem Grand Prixu Zagreb u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu (2. – 4. XII. 2021.)

U glavnom dijelu programa prvog dana od 16 sati na rasporedu su četiri uzbudljiva četvrtfinalna meča:

Već u uvodnim borbama sastaju se dva najbolja mlada hrvatska boksača u srednjoj kategoriji do 75 kg – Noa Ježek (Titan Gym Zagreb) i Gabrijel Veočić (Brod).

Zagrepčanin Noa Ježek prošlog je tjedna upisao sjajnu pobjedu u meču Regionalne lige u Mariboru protiv slovenskog reprezentativca Marka Makovca. U neizvjesnoj, dramatičnoj borbi s puno međusobnih izmjena, neumorni Ježek bio je bolji u druge dvije runde i pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Gabrijel Veočić bio je najbolji hrvatski predstavnik na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Beogradu na kojem je izborio tri briljantne pobjede i u četvrtfinalu se borio za medalju protiv budućeg svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza.

Obojica se odlično poznaju iz brojnih međusobnih dvoboja, a ove godine uspješniji je bio Veočić koji je slavio u finalu seniorskog prvenstva Hrvatske, te kasnije i u finalu državnog prvenstva do 22 godine.

U ring na Velesajmu danas ulazi i naš prvak u poluteškoj kategoriji, olimpijac Luka Plantić prvi put nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Suparnik će mu biti perspektivni, borbeni mladi boksač Omege iz Zagreba Leo Cvetković koji je odličnu formu pokazao prije tjedan dana u regionalnoj ligi u Mariboru gdje je uvjerljivo pobijedio slovenskog predstavnika Davida Forstera.

U ring danas ulazi i najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine Leo Cvitanović (trenira u Njemačkoj) koji je nad našim boksačima upisivao pobjede u Regionalnoj ligi (pobijedio i Lea Cvetkovića), a na Svjetskom prvenstvu snažno se suprotstavio u 1/16 finala Gabrijelu Veočiću. Cvitanović će se u četvrtfinalu boriti protiv Patrika Grđana iz Omege Boks Varaždin.

U poluteškoj kategoriji do 80 kg sastat će se reprezentativac Crne Gore Petar Maričić i predstavnik Rumunjske Florin Serban.

Najnovije vijesti

Pretraživanje