GALERIJA S GRIPA Trijumf u Splitu koji će se dugo pamtiti

GALERIJA S GRIPA Trijumf u Splitu koji će se dugo pamtiti

Hrvatski boksačice i boksači upisali su uvjerljivu, a zapravo vrlo iznenađujuću pobjedu nad sastavom Italije u sjajno organiziranom meču u velikoj dvorani ŠC Gripe u Splitu. Malo tko se mogao nadati da će naši predstavnici izboriti čak šest pobjeda u osam mečeva.

Ekipna pobjeda Hrvatska – Italija 12:4 tim je vrijednija jer izbornik Čalić u pojedinim kategorijama zbog ozljeda ili oporavaka nije mogao računati na sve nedavne prvake Hrvatske, no onima kojima je pružio povjerenje opravdali su ga na najbolji mogući način.

Nismo bili  zastupljeni i u tri naše paradne kategorije (poluteška, teška, superteška) u kojima vladaju naši najbolji boksači (Plantić, Filipi, Milun), jer Talijani su se orijentirali na niže kategoriije u kojima ozbiljno rade sa snagama na koje računaju u novom olimpijskom ciklusu do OI u Parizu 2024.

Hrvatska je upisala šest pojedinačnih pobjeda, a posebno razloga za zadovoljstvo mogu imati naše olimpijske kandidatkinje Nikolina Ćaćić i njen trener Franjo Kristić, kao i Marija Malenica i trener Ante Matas, jer su sigurnim pobjedama pokazali da su na pravom putu prema olimpijskim kvalifikacijama u lipnju i mogućem plasmanu na OI u Tokiju ovoga ljeta.

Još jednom čestitke svim našim boksačicama i boksačima, te sve pohvale organizatorima koji su u otežanim uvjetima organizirali sjajnu sportsku priredbu za što su im posebno priznanje odali i gosti iz Italije.

Pogledajte galeriju slika sa splitskih Gripa iz večeri i trijumfa nad Italijom 12-4 koje ćemo dugo pamtiti.

REZULTATI ŽENE

Kategorija do 57 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) – Sharon Prisco 2-0

Kategorija do 60 kg: Marija Malenica (Pit Bull Split) – Filomena De Marco 2-0

MUŠKI

Kategorija do 60 kg: Diego Mamić (Pula) – Raffaele Di Serio 2-0

Kategorija do 64 kg: Marin Jelačić (Pauk Split) – Andrea De Santis 2-0

Kategorija do 64 kg: Karlo Herceg (Rebel Zadar) – Paolo Di Lernia 0-2

Kategorija do 75 kg: Jasmin Pašagić (Joker Split) – Remo Salvati 0-2

Kategorija do 69 kg:  Petar Cetinić (Rijeka) – Luca De Chiara 2-0

do 75 kg:  Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod) – Giovanni Sarchioto 2-0

Najnovije vijesti

Pretraživanje