GALERIJA S GRIPA (2) Talijani su inspirirali naše boksače da pokažu najbolje od sebe

GALERIJA S GRIPA (2) Talijani su inspirirali naše boksače da pokažu najbolje od sebe

Pobjeda selekcije Hrvatske nad Italijom 12-4 na Gripama još će se dugo pamtiti i prepričavati u sportskim krugovima. Iznenađujući trijumf pomlađenih hrvatskih snaga nad jednom od svjetskih boksačkih velesila potvrda je odličnog rada u klubovima i HBS-u u otežanim uvjetima pandemije i sigurno će dati novi impuls boksačkom sportu u Hrvatskoj, posebno u godini kada se obilježava 100 godina organiziranog bavljenja boksom i osnutka Hrvatskog boksačkog saveza.

Već sama organizacija međudržavnog susreta uz poštivanje strogih epidemioloških mjera zahtijevala je poseban angažman i veliki trud domaćina u Splitu. Poseban izazov imao je izbornik Dorijan Čalić koji je u takvim uvjetima, što zbog ozljeda i oporavaka nekih provjerenih boksača koji se nisu mogli odazvati, a nije mogao računati i na najjače adute Luku Plantića, Tonija Filipija i  Marka Miluna jer Talijani nisu prijavili protivnike u njihovim kategorijama, morao složiti sastav koji se može ravnopravno oduprijeti azzurrima.

Svi pozvani više su nego opravdali očekivanja, dali maksimum u ringu i taj koncentriran i ozbiljan pristup rezultirao je sa četiri pojedinačne muške pobjede (do 60 kg Diego Mamić (Pula), do 64 kg: Marin Jelačić (Pauk Split), do 69 kg Petar Cetinić (Rijeka), do 75 kg Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod), dok su do 64 kg Karlo Herceg (Rebel Zadar) i do 75 kg Jasmin Pašagić (Joker Split) unatoč porazima dali najbolje od sebe što su mogli protiv kvalitetnijih talijanskih reprezentativaca.

Priznati protivnik dao im je veliki podstrek, jer nacionalna selekcija Italije već ozbiljno priprema boksače za novi olimpijski ciklus i OI u Parizu 2024., i to je inspiriralo naše boksače i motiviralo ih da protiv renomiranih Talijana pruže sve što mogu i ostvare pobjede koje će im i te kako značiti u daljnim karijerama. Uopće ne treba sumnjati da bi svojom srčanošću i borbenošću podigli na noge veliku dvoranu na Gripama da je bilo moguće imati publiku, a da bi tribine bile pune i svim srcem uz naše boksače.

Mečevi su pogotovo odlično poslužili našim olimpijskim kandidatkinjama Nikolini Ćaćić i Mariji Malenici koje su s uvjerljivim pobjedama nastavile put prema olimpijskim kvalifikacijama u lipnju u Parizu.

Pogledajte još fotografija s velike večeri na Gripama:

 

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje