GABRIJEL VEOČIĆ ZAVRŠIO NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TAŠKENTU U 1/4 FINALU Gabrijel u posljednjim sekundama prve runde naletio na strašan udarac Jalidova i oprostio se od SP-a s tri pobjede

Najbolji hrvatski boksač, europski prvak U-22 GABRIJEL VEOČIĆ (21) nije uspio proći u polufinale SP-a u Taškentu i osigurati medalju – izgubio je nokautom u 1. rundi meč od snažnog, čvrstog i daleko iskusnijeg španjolskog Rusa Gazimagomeda Jalidova (28), prekaljenog olimpijca.

Bila je dovoljna desetinka sekundi neopreznosti – Gabrijel je krenuo u napad u finišu prve runde, u posljednjim sekundama, a lukavi Jalidov se bacio punom snagom prema naprijed i plasirao razorni, stravični zadnji desni kroše punom težinom i pogodio Veočića točno u kut brade.

Takav udarac u bradu ruši i najveće. Veočić je krenuo silovito naprijed i presjekao ga je udarac punom snagom Jalidova, kao da su se u punoj brzini sudarila dva kamiona na auto-cesti i Gabrijel je potonuo, koljena su popustila i sudac je morao označiti kraj borbe.

Šok, hladni, ledeni tuš!

Gabrijel nije mogao nastaviti borbu, a do tog trenutka ostvario je bodovnu prednost, s nekoliko prednjih direkata načeo Jalidova i naizgled kontrolirao meč, bolje se kretao i plasirao udarce španjolskom Rusu, te bi najvjerojatnije imao sigurno dobivenu prvu rundu.

Boks je još jednom pokazao koliko je opasan i kako je rizičniji od hoda po žici – jedan trenutak, samo desetinka pada koncentracije bila je dovoljna za brutalnu kaznu koja je porušila sve što se strpljivo gradilo i napravilo prije toga.

Gabrijel je postigao sjajan rezultat u Taškentu, sa samo 21 godinom već se drugi put borio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i ima mjesto među osam najboljih na svijetu u poluteškoj kategoriji!

U Taškentu je ostvario tri briljantne pobjede do četvrtfinala, a platio je preskupu cijenu za trenutak nepažnje.

Veočić je upravo Jalidova pobijedio prije sedam mjeseci u finalu Silver Belt turnira u Mariboru.

GABRIJEL JE S TRI POBJEDE UŠAO MEĐU OSAM NAJBOLJIH I PONOVIO REZULTAT SA SP-a u BEOGRADU 2021. KADA JE ZAUSTAVLJEN TAKOĐER U ČETVRTFINALU OD SVJETSKOG PRVAKA KUBANCA HERNANDEZA!

Medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima ostala je nedosanjana i nakon 18 godina i srebra Marija Šivolije 2005. godine u Kini, a od hrvatske neovisnosti odličje na SP-u osvojio je još samo Filip Palić (broncu 2001. godine)!

Najveća senzacija dosad na SP-u dogodila se u drugom četvrtfinalu poluteške kategorije u kojem je hrabri Kinez Tanglatihan Tuohetaerbieke senzacionalno izbacio prvog favorita i prvog nositelja u poluteškoj kategoriji – dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, Kubanca Arlena Lópeza Cardonu (30)!

Kinez i španjolski Rus Jalidov borit će se tako za ulazak u finale Svjetskog prvenstva!

NAŠEM SJAJNOM GABRIJELU I PERI VEOČIĆU SVE ČESTITKE ZA NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU, ODLIČNE BORBE I POTVRDU DA SA SAMO 21. GODINOM STASA U BOKSAČA SVJETSKE KLASE!

Taj jedan udarac u četvrtfinalu to ne može i neće promijeniti.

SRETNO GABRIJELE, SVI MU ŽELIMO BRZI OPORAVAK, SRETAN POVRATAK U DOMOVINU i USKORO NOVE USPJEHE NA SVJETSKOJ SCENI!