GABRIJEL VEOČIĆ S TRI POBJEDE OSVOJIO ZLATO NA 61. BEOGRADSKOM POBJEDNIKU Zlatni Gabrijel trijumfirao na Beogradskom pobjedniku 21 godinu poslije oca i trenera Pere Veočića, Dea Bolanča osvojila srebro, a Gabriel Debanić broncu

GABRIJEL VEOČIĆ S TRI POBJEDE OSVOJIO ZLATO NA 61. BEOGRADSKOM POBJEDNIKU Zlatni Gabrijel trijumfirao na Beogradskom pobjedniku 21 godinu poslije oca i trenera Pere Veočića, Dea Bolanča osvojila srebro, a Gabriel Debanić broncu

Hrvatski olimpijac GABRIJEL VEOČIĆ osvojio je zlatnu medalju na velikom međunarodnom 61. Beogradskom pobjedniku na kojem se borilo 140 boksačica i boksača iz 16 država!

U finalu poluteške kategorije do 80 kg mladi Brođanin, naš najuspješniji boksač i zasad jedini s plasmanom na Olimpijske igre u Parizu 2024., pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca 4:1 Kazahstanca Yerassila Zhakpekova.

Gabrijel je bio bolji u sve tri runde (4:1, 5:0 i 4:1), kontrolirao Kazahstanca i držao ga na distanci jakim, preciznim aperkatima u tijelo, te brzim, silovitim serijama na koje Zhakpekov koji se bori iz kontragarda, nije imao odgovore.

Gabrijel Veočić je nakon dugo godina prvi hrvatski boksač koji je trijumfirao na Beogradskom pobjedniku i to s briljantne, sigurne tri pobjede nad Španjolcem Coyom, Rusom Kharmanovom i Kazahstancem Zhakpekovom.

Posljednji naš boksa koji je trijumfirao na Beogradskom pobjedniku bio je pulski teškaš Marko Čalić koji je 2015. osvojio zlato i pehar za najboljeg boksača turnira.

Prije 21 godinu, 2003. godine na Beogradskom pobjedniku trijumfirao je Gabrijelov otac i trener, izbornik Pero Veočić s tri pobjede u kategoriji do 69 kg!

Gabrijel tada još nije imao ni dvije godine, a sada je u svom prvom nastupu osvojio prestižni EUBC-ov turnir u dvorani Pionir!

BRAVO I SVE ČESTITKE ZA GABRIJELA I PERU VEOČIĆA ZA NOVI VELIKI TRIJUMF I ZLATO KOJE SU DONIJELI HRVATSKOM BOKSU!

Gabrijelu je nastup na BG-pobjedniku bio i sjajna priprema za Europsko prvenstvo u Beogradu za mjesec dana!

Veočić je u polufinalu uvjerljivo, s jednoglasnom odlukom 5:0 (po rundama 4:1, 5:0 i 5:0) pobijedio predstavnika Rusije Dmitrija Kharmanova.

Gabrijel je dominantno kontrolirao meč od početka do kraja protiv čvrstog, neugodnog Rusa, koristio brzinu i plasirao munjevite, raznovrsne kombinacije udaraca.

U četvrtfinalu je treći put u međusobnim susretima također uvjerljivo u sve tri runde bio bolji od španjolskog reprezentativca Pabla Coya Bernala.

Uz Gabrijela Veočića, broncu je osvojio GABRIEL DEBANIĆ do 75 kg (zbog ozljede šake nije mogao boksati u polufinalu protiv domaćeg predstavnika Srbije Almira Memića), te DEA BOLANČA srebro do 60 kg!

Splićanka Dea Bolanča (Pit Bull Split) izravno se plasirala u finale i borila se protiv snažne, znatno iskusnije Ruskinje koja nastupa za Srbiju Natalije Šadrine (lani izborila plasman na Olimpijske igre) i izgubila jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrvatska je na 61. Beogradskom pobjedniku nastupila s osmero predstavnika (7 boksača i Dea Bolanča), te postigla odličan uspjeh s tri osvojene medalje. Uz Debanića koji je pobjedom nad domaćim Dimitrijem Andrejevićem osvojio broncu u četvrtfinalima su protiv iskusnijih protivnika zaustavljeni: Vide Prkačin (57 kg, Torcida Split), Fabijan Tomkić (67 kg, Nokaut ZG) i Aron Vrnoga Gregorio (92 kg, Joker Split), a u osmini finala Matej Zebić (60 kg, Pauk Split) i Mateo Paulinić (71 kg, Rovinj).

Hrvatsku selekciju vodili su izbornik Pero Veočić i trener Reny Capucci.

Najnovije vijesti

Pretraživanje