GABRIJEL VEOČIĆ S DVIJE POBJEDE U REGIONALNOJ LIGI NASTAVIO VELIKI POBJEDNIČKI NIZ! Naš prvak u dva dana u Nikšiću svladao najboljeg boksača BiH Lea Cvitanovića i crnogorskog prvaka Petra Marčića!

Naš najuspješniji boksač, ponos hrvatskog boksa i Slavonskog Broda, europski prvak U-22 GABRIJEL VEOČIĆ (21) u meču Regionalne lige u Nikšiću pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca PETRA MARČIĆA (24), domaćeg prvaka i najboljeg crnogorskog boksača!

Gabrijel je u svom stilu dominirao u sve tri runde protiv domaćeg boksača pred njegovom publikom, koristio duže i brže ruke i boljim kretanjem i brzim udarcima s distance potpuno neutralizirao nikšićkog domaćeg aduta. Svaki Marčićev pokušaj da skrati distancu završavao je s munjevitom kombinacijom Gabrijelovih projektila.

SVE ČESTITKE GABRIJELU I TRENERU PERI VEOČIĆU – trijumfom u Nikšiću nastavili su niz nepobjedivosti koji traje od lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu 2021. gdje je nakon tri velike pobjede zaustavljen tek u četvrtfinalu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza. To mu je bio i posljednji poraz u ringu!

Veočić je otad probio granicu od više od 20 pobjeda zaredom – trijumfirao je u nizu bez poraza na Grand Prixu Zagreb 2021, domaćem seniorskom i državnom U-22 prvenstvu, na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, a nakon polugodišnje stanke zbog oporavka od ozljede leđa i šake, vratio se prošlog tjedna trijumfima na IBA Silver Belt turniru u Mariboru i sada s nove dvije pobjede u Nikšiću!

Gabrijel Veočić u Nikšiću je u dva dana pobijedio najboljeg boksača BiH Lea Cvitanovića i potom crnogorskog reprezentativca Petra Marčića za najveća natjecanja, obojicu uvjerljivim jednoglasnim odlukama! Lea Cvitanovića (živi i trenira u Njemačkoj, nastupa za BiH) svladao je lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu i potom na Grand Pricu u Zagrebu 2021.

Prošlog tjedna Gabrijel je trijumfirao na velikom turniru IBA svjetske serije Silver Belt u Mariboru gdje je debitirao u poluteškoj kategoriji i nanizao trojicu svjetski klasnih boksača: nokautirao je Meksikanca Vargasa, te svladao Nizozemca Krausea (doprvaka Europe U-22 u poluteškoj kategoriji) te španjolskog olimpijca, naturaliziranog Rusa Jalidova!

Gabrijel u novom formatu Regionalne lige nastupa kao član/gost BK Loznice kako bi skupio što više mečeva u poluteškoj kategoriji uoči velikih prvenstava i olimpijskih kvalifikacija sljedeće 2023. godine!

Tijekom ljeta oporavljao se od ozljeda, a potom je tri tjedna proveo na pripremama u Kubi gdje je trenirao s mladim kubanskim reprezentativcima, budućim osvajačima najsjajnijih svjetskih odličja.

Borbe na Silver Beltu u Mariboru (tri) i dvije u Nikšiću bile su mu prve u poluteškoj kategoriji u kojoj se priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024. i prema svemu što je pokazao, teža kategorija do 80 kg više mu odgovara jer Gabrijel je u svim mečevima bio okretniji, brži i tehnički dominantniji u odnosu na sve vrlo kvalitetne suparnike koje je pobijedio u tih pet mečeva.

Na turniru Regionalne lige u Nikšiću trebao je nastupiti i osječki superteškaš Luka Pratljačić, osvajač bronce na Svjetskom studentskom prvenstvu 2022., no morao je otkazati zbog ozljede zarađene prošlog vikenda u Mariboru – na Silver Beltu osvojio je srebrnu medalju (dvije velike pobjede nad bugarskim Kubancem Moreyonom i svjetskim doprvakom Armencem Chaloyanom), a finalni meč protiv Austrijanca Hagaga (europski prvak U-22 i brončani sa seniorskog EP-a 2022.) morao je biti prekinut zbog Lukine posjekotine.