GABRIJEL VEOČIĆ NAKON 1/4 FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA “Druga i treća runda s Kubancem mogle su biti drukčije bodovane, mislim da sam bio bolji”

GABRIJEL VEOČIĆ NAKON 1/4 FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA “Druga i treća runda s Kubancem mogle su biti drukčije bodovane, mislim da sam bio bolji”

Gabrijel Veočić (20) hrabrom borbom u četvrtfinalu završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Sve čestitke Gabrijelu i treneru Peri Veočiću za tri sjajne pobjede u debitantskom nastupu na SP-u i odličan meč u četvrtfinalu protiv favorita za naslov, Kubanca Yoenlisa Hernandeza Martineza!

U četvrtfinalu Gabrijel je izgubio meč jednoglasnom odlukom sudaca, a sa 5:0 Kubanac je dobio i prvu rundu i održavao prednost s distance, odlično se kretavši i ispalivši povremeno kontre u preostale dvije.

Gabrijel je oprezno ušao u meč, nadigravao se s s distance s odličnim kubanskim tehničarom, brzih kretnji i promjena smjera, a u nekoliko međusobnh razmjena Martinez je ostvario bodovnu prednost kod svih pet sudaca.

Veočić je pojačao ritam u drugoj, preuzeo inicijativu, plasirao i nekoliko kombinacija, a tu rundu u njegovu je korist bodovao samo kanadski sudac. Zadržao je inicijativu do kraja, no suci su i te runde dodijelili Kubancu koji je boksao iz pozicije favorita i to mu je, kao i uvijek kad su kubanski boksači u pitanju, već osiguralo dostatnu prednost.

Veočiću je nedostajalo i malo snage, nakon brutalne serije mečeva nije uspio jače pritisnuti Martineza i uvesti ga u probleme kako bi ugrozio njegovu prednost. Na kraju za suce nije bilo dvojbi, Hernandez Martinez plasirao se u polufinale i osigurao odličje.

Najmlađi u našoj  reprezentaciji u Beogradu ostvario je i najveći uspjeh preko svih očekivanja – prvak u srednjoj kategoriji Gabrijel Veočić, skromni i samozatajni boksač iz Slavonskog Broda kojeg uspješno vodi naš bivši boksač i prvak Pero Veočić, prije dvadeset godina i sudionik Svjetskih vojnih igara i Mediteranskih igara, koji se borio i u olimpijskim kvalifikacijama.

Mladi hrvatski vojnik Gabrijel Veočić, koji je samo dan uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo položio svečanu prisegu u oružanim snagama Republike Hrvatske, nanizao je savršenim taktičkim i tehničkim izvedbama tri velika suparnika – predstavnika Meksika Martineza, pa reprezentativca Bosne i Hercegovine Lea Cvitanovića i onda veliku nadu britanskog boksa, Škota Sama Hickeya, bivšeg juniorskog viceprvaka Europe.

Mladi Gabrijel koji je tek kročio među na svjetsku boksačku scenu zadivio je sve taktički mudrim i dominantnim boksom kao da se godinama natječe među najboljim svjetskim boksačima.

U srednjoj kategoriji, jednoj od najzahtjevnijih u kojoj su nastupila čak 46 boksača, Veočić je ušao među najboljih osam! Nema puno hrvatskih boksača koji su to uspjeli, od neovisnosti samo su Filip Palić (2001.) i Marijo Šivolija (2005.) osvojili svjetske medalje, a tek nekoliko boksača uspjelo je izboriti četvrtfinale: Marko Čalić, Filip Hrgović, Hrvoje Sep...

Dosad je Gabrijel osvajao medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe, te mlađih seniora, a ove godine zaustavljen je također korak do medalje na Europskom seniorskom prvenstvu do 22 godine u talijanskom Rosetu.

Gabrijel je na najvećoj sceni dokazao da ima klasu za svjetski vrh! Ne sumnjamo da će to kapitalizirati u godinama koje su pred nama i da će se Gabi, kako ga zovu svi u boksačkim krugovima, u najljepšem svjetlu pokazati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine!

Skromni mlađi Veočić prije završnice u beogradskoj Štark Areni ponosno je istaknuo:

“Zahvalio bih se prvo svim ljudima koji su me podržavali te stručnom timu Hrvatske boksačke reprezentacije koji mi je pomogao u slaganju taktike za mečeve. Najviše sam zahvalan svom ocu i ujedno glavnom treneru koji me doveo do ovog rezultata.”

Nakon četvrtfinala Gabrijel je rekao:

“Druga i treća runda mogle su se i drukčije bodovati, mislim da sam bio bolji. Zadovoljan sam nastupom na Svjetskom prvenstvu, žao mi je što nisam uspio osvojiti medalju, ali bit će prilike, tek mi je 20 godina!”

Bravo Gabrijele, ponosni smo na sve sto si pokazao u Beogradu, veliki uspjesi tek su pred tobom! Poslije Svjetskog prvenstva na svim prvenstvima i Gabrijela će početi tretirati kao favorita za najviše postolje!

Najnovije vijesti

Pretraživanje