GABRIJEL VEOČIĆ NA GOLDEN BELT TURNIRU U MARAKEŠU IZBORIO 25. POBJEDU ZAREDOM! Gabrijel prekidom sredio Rumunja Aradoaeiju, za medalju u Maroku boksa protiv Rusa Khatajeva, a Luka Pratljačić u nedjelju 5. II. boksa protiv Španjolca Ghadfe, doprvaka Europe!

GABRIJEL VEOČIĆ NA GOLDEN BELT TURNIRU U MARAKEŠU IZBORIO 25. POBJEDU ZAREDOM! Gabrijel prekidom sredio Rumunja Aradoaeiju, za medalju u Maroku boksa protiv Rusa Khatajeva, a Luka Pratljačić u nedjelju 5. II. boksa protiv Španjolca Ghadfe, doprvaka Europe!

Najuspješniji hrvatski reprezentativac GABRIJEL VEOČIĆ (21), europski prvak U-22, spektakularno je startao na elitnom Golden Belt turniru u Marakešu iz IBA-ine svjetske serije!

Prekidom u trećoj rundi svladao je Rumunja Andreija Paula Aradoaeiju u prvoj borbi u 1/8 finala poluteške kategorije do 80 kg!

Gabrijel je dominirao otpočetka meča, brzim kretanjem i munjevitim kombinacijama stavljao je iskusnijeg Rumunja (brončani na Europskom prvenstvu 2022. u Armeniji, dvostruki prvak Europe u mlađim seniorima!) u probleme i imao nedostižnu prednost nakon dvije runde.

U finišu druge runde rumunjski reprezentativac prvi put se našao u nokdaunu nakon silovitog aperkata u tijelo, Rumunj je dobio i javnu opomenu zbog čestog ispadanja štitnika za zube, a Gabrijel mu je zadavao strahovite kombinacije direkata i aperkata.

Odmah na početku treće runde sjeo je Gabrijelov razorni desni kroše za novo brojanje i jordanski sudac u ringu procijenio je da Rumunj Aradoaei nije sposoban za nastavak borbe!

Prekid je zapravo bio nokaut, jer nakon udarca Rumunj nije mogao nastaviti borbu, a bodovna prednost bila je i tako nedostižna, uz neshvatljiv kriterij petog suca iz Kazahstana koji je nakon dvije runde pokazao neodlučen ishod!?

Gabrijel Veočić pod vodstvom oca i trenera Pere Veočića (BK Brod) povećao je omjer na 25 pobjeda zaredom od Svjetskog prvenstva 2021. godine u Beogradu kada je u četvrtfinalu posljednji put poražen na bodove od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza!

Gabrijel je uz sve pobjede na domaćim prvenstvima lani osvojio titulu europskog prvaka U-22 na EP-u u Poreču, Silver Belt turnir u Mariboru, dva turnira Regionalne boksačke lige i Grand Prix Zagreb 2022., a tijekom ljeta tri tjedna pripremao se u Havani na Kubi!

Gabrijel će za medalju u 1/4 finalu Golden Belt turnira boksati protiv odličnog Rusa Imama Khatajeva koji je sigurnom jednoglasnom odlukom svladao Azerbajdžanca Allahaverdijeva!

U nedjelju, 5. veljače 2023. u četvrtfinalu superteške kategorije na Golden Belt turniru u Marakešu boksa LUKA PRATLJAČIĆ protiv doprvaka Europe, Španjolca Ayouba Drissija Ghadfe!

Osječanin Luka Pratljačić (25) prošle je godine osvojio broncu na Svjetskom studentskom prvenstvu i srebro na Silver Belt turniru u Mariboru, turnir Regionalne boksačke lige i Grand Prix Zagreb.

U finalu Silver Belta u Mariboru izgubio je od europskog prvaka U-22 Austrijanca Hagaga zbog ozljede, a prije toga dominantno je svladao bugarskog Kubanca Moreyona i doprvaka svijeta Armenca Chaloyana. Pratljačića na Golden Belt turniru u Marakešu vodi trener Matej Matković (BK Osijek).

Meč Pratljačić – Ghadfa na rasporedu je u nedjelju, 5. veljače jedanaesti po redu u večernjem programu od 18.00 sati.

Gabrijel Veočić protiv Rusa Khatajeva u četvrtfinalu poluteške kategorije Golden Belta boksat će u ponedjeljak, 6. veljače 2023. godine.

Najnovije vijesti

Pretraživanje