GABRIJEL VEOČIĆ I LUKA PRATLJAČIĆ NA ELITNOM IBA-inom GOLDEN BELT TURNIRU U MAROKU (2.-10. II. 2023.) Naši reprezentativci nastupaju u vrhunskoj svjetskoj konkurenciji iz 50 država u Marakešu, a prijavljeno i 25 boksača iz Rusije

GABRIJEL VEOČIĆ I LUKA PRATLJAČIĆ NA ELITNOM IBA-inom GOLDEN BELT TURNIRU U MAROKU (2.-10. II. 2023.) Naši reprezentativci nastupaju u vrhunskoj svjetskoj konkurenciji iz 50 država u Marakešu, a prijavljeno i 25 boksača iz Rusije

Na prvom ovogodišnjem turniru iz IBA-ine svjetske serije Golden Belt u Marakešu (Maroko) nastupit će dvojica u ovom trenutku najuspješnijih hrvatskih reprezentativaca – Gabrijel Veočić (BK Brod) u poluteškoj kategoriji do 80 kg i Luka Pratljačić (BK Osijek) u superteškoj +92 kg.

Marokanski Marakeš bit će domaćin Golden Belt turnira od 2. do 10. veljače 2023. godine i ugostit će najbolje boksače iz čak 50 država svijeta.

Zanimljivost je što je među ostalima prijavljeno čak 25 boksača iz Rusije koji su od prošle godine pod sankcijama IBA-e i EUBC-a za međunarodna natjecanja, a poznata je inicijativa predsjednika IBA-e Umara Kremljeva da se ruskim sportašima omoguće svi nastupi, pa i u kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Ukrajina zasad nije prijavila svoje boksače za Golden Belt turnir u Marakešu. Najviše je prijavljenih boksača iz afričkih i azijskih zemalja, a najavili su se i Kubanci, Južnoamerikanci, Talijani, Francuzi, Španjolci, Švicarci, Mađari, Danci, Rumunji, itd…

Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić sjajno su boksali na lanjskom turniru iz Silver Belt serije u Mariboru u studenome 2022. godine – Veočić je s tri dominantne pobjede osvojio zlatnu medalju, a Luka Pratljačić srebrnu nakon što je pobijedio i bacao u nokdaune vrhunske suparnike: bugarskog Kubanca Hernandeza Moreyona i svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana, te u finalu samo zbog ozljede morao predati meč europskom prvaku U-22, austrijskom Egipćaninu Hagagu.

Veočić je u Mariboru redom nanizao Meksikanca Vargasa (nokautom!), Nizozemca Krausea (europskog doprvaka U-22) i španjolskog Rusa Jalidova, olimpijca i prvaka Mediterana!

Na završetku 2022. godine obojica su osvojili Grnd Prix u Zagrebu, a upisali su i uvjerljive pobjede u Regionalnoj boksačkoj ligi.

Vrhunska konkurencija u Marakešu bit će Gabrijelu Veočiću i Luki Pratljačiću prva velika ovogodišnja provjera u sezoni u kojoj obojica s pravom imaju najviše ambicije na Svjetskom prvenstvu u svibnju u Uzbekistanu i na olimpijskim kvalifikacijama na Europskim igrama u Poljskoj u lipnju.

Gabrijel Veočić pritom će u studenome 2023. godine braniti i titulu europskog prvaka na EP-u U-22 u Azerbajdžanu. U Maroko putuje sa serijom od 24 pobjede zaredom, neprekinutim pobjedničkim nizom koji traje još od Svjetskog prvenstva u Beogradu 2021. godine.

Luka Pratljačić u velikom se stilu u 2022. godini vratio u ring nakon dugog oporavka od ozljeda i prošlu godinu okrunio osvajanjem brončanog odličja na Svjetskim studentskim igrama u Turskoj.

S Gabrijelom Veočićem i Lukom Pratljačićem u Marakeš početkom veljače putuju njihovi treneri Pero Veočić i Matej Matković.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje