GABRIELA VENCL OSIGURALA PRVO ODLIČJE ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U PLOIESTIJU (RUMUNJSKA)! Koprivničanka Gabriela za medalju uvjerljivo svladala Bugarku, sestra Dorotea izgubila od Grkinje, a Anđelina Filipović od Turkinje, prvakinje Europe

GABRIELA VENCL OSIGURALA JE PRVO HRVATSKO ODLIČJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA JUNIORE I JUNIORKE PLOIESTIJU (RUMUNJSKA, 21. – 30. VII. 2023.).

Sjajna GABRIELA VENCL (BK David Koprivnica) u kategoriji do 54 kg osigurala je najmanje broncu na juniorskom EP-u u Ploiestiju (Rumunjska)!

Mlada Koprivničanka Gabriela u četvrtfinalu je pobijedila Bugarku Aleksandru Mihajlovu s uvjerljivih 5:0 za plasman u polufinale i mjesto na europskom postolju!

Beskompromisna Gabriela od prve sekunde zasula je bugarsku suparnicu bespoštednim serijama udaraca, viša i dužih ruku od Bugarke Mihajlove, neumoljivo je plasirala direkte i natjerala Bugarku da mora razmišljati isključivo kako se obraniti od olujnog Gabrijelinog naleta.

U istom tempu Gabriela je nastavila u drugoj rundi, Bugarka se stalno bila prisiljena povlačiti i nakon dvije runde meč je bio bodovno odlučen – naša reprezentativka imala je 20:18 kod svih pet bodovnih sudaca.

U trećoj rundi Gabriela je već umornija morala spustiti tempo, nije ni Bugarka imala snage za ozbiljnije protunapade i hrabra Koprivničanka zasluženo i jednoglasno slavi svoju prvu europsku medalju!

Gabriela Vencl u polufinalu Europskog juniorskog prvenstva do 54 kg borit će se već u četvrtak, 27. srpnja 2023. protiv domaće Rumunjke Rocio Bucur Trigos koja je jednoglasno svladala reprezentativku Albanije.

Nastavljen je fantastičan niz naših boksačica koje od lani na svim europskim prvenstvima, u svim dobnim skupinama, redovito osvajaju medalje (kadetsko, juniorsko, mlađih seniorki, seniorsko)!

Hrvatska juniorska reprezentacija pod vodstvom izbornika muške i ženske selekcije, Marina Morića i Roberta Herića, te trenera Vedrana Bajle, već dosad je postigla sjajan usojeh – uz Gabrijelinu medalju, naši boksači i boksačice osigurali su čak devet četvrtfinala i borbi za odličje (od 14 predstavnika!).

U srijedu, 26. srpnja 2023. u borbama za odličje, u četvrtfinalima nastupile su još dvije naše boksačice.

ANĐELINA FILIPOVIĆ (BK Kutina) podijeljenom je odlukom 4:1 izgubila u 1/4 finalu do 60 kg u borbi za medalju od Turkinje Busenur Yazan, lani kadetske prvakinje Europe!.

U potpuno izjednačenom meču, vrlo žestokom, u kojem su obje boksačice uložile maksimum, prva runda otišla je na stranu Turkinje 3:2, a druga 3:2 za Anđelinu.

U trećoj rundi žestoki tempo načeo je Anđelinu, suci su više čistih udaraca bodovali za tursku boksačicu koja je završnu rundu dobila jednoglasno i time pobjedu za medalju i plasman u polufinale.

Anđelina Filipović iz Kutine sjajno se borila na Europskom prvenstvu – u prvom meču uvjerljivo je pobijedila domaću predstavnicu Rumunjske, a u drugom se do kraja borila s odličnom Turkinjom, prvakinjom Europe.

DOROTEA VENCL (BK David Koprivnica) u kategoriji do 63 kg, Gabrielina sestra blizankinja, izgubila je u četvrtfinalu od Grkinje Marije Evanthije Ntasionaki prekidom u prvoj rundi.

Dorotea je energično i borbeno, kao nešto ranije i njena sestra Gabriela koja je osigurala medalju, ušla u meč i otvorenu borbu s jakom Grkinjom.

Nije se štedjela, zadavala je i primala udarce, a onda je u jednoj od razmjena neoprezno primila neugodni kroše, a ubrzo i drugi za dva uzastopna brojanja nakon kojih je sudac označio kraj meča.

Od četiri naše boksačice na Europskom juniorskom prvenstvu u Ploiestiju, GABRIELA VENCL osigurala je medalju i nastavila kontinuitet uspjeha hrvatskog ženskog boksa na velikim natjecanjima.

Borbe za medalje u četvrtfinalima pobjedama su izborila još šestorica naših mladih boksača: Asllan Krasniqi (57 kg), Mate Jukić (60 kg), Matija Berend (63 kg), Lucas Mirković (66 kg), Dominik Palić (70 kg) i Ivan Jukičić (80 kg).

Dominik Palić i Ivan Jukičić prvi se bore za odličja na juniorskom EP-u u Rumunjskoj u popodnevnom programu u srijedu, 26. srpnja. 2023. godine.