GABRIEL DEBANIĆ SUDAČKOM NEPRAVDOM ZAUSTAVLJEN NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Debanićevo sigurno vodstvo i čistu pobjedu nad Armencem u 1/8 finala SP-a suci preglasavanjem pretvorili u nezasluženi poraz 2:3!

GABRIEL DEBANIĆ SUDAČKOM NEPRAVDOM ZAUSTAVLJEN NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Debanićevo sigurno vodstvo i čistu pobjedu nad Armencem u 1/8 finala SP-a suci preglasavanjem pretvorili u nezasluženi poraz 2:3!

Gabriel Debanić (BK Leona Zagreb) nesretno i nepravedno ostao je bez borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u španjolskoj La Nuciji!

Potpuno nezasluženo, kontroverznom podijeljenom odlukom sudaca 3:2 nije ušao u četvrtfinale SP-a nakon meča i pobjede koju je čisto zaslužio u ringu!

Gabriel Debanić sudačkim preglasavanjem zaustavljen je u 1/8 finala srednje kategorije do 75 kg protiv Armenca Alika Hovhannisyana!

U napetom, žestokom trileru i odličnoj borbi punoj tempa, Debanić je do posljednje minute borbe imao siguran prolazak!

Prvu rundu dobio je tek podijeljenom odlukom 3:2, premda je djelovao apsolutno bolji i zadavao konkretnije i čišće udarce, a drugu rundu morali su mu bodovati s čistih 5:0, jer je dominirao protiv čvrstog, snažnog Armenca i ubojitim kombinacijama udaraca, aperkata, krošea i direkata držao meč u svojim rukama!

Debanić je u finišu drugu runde sjajnim zadnjim direktom bacio Armenca i u nokdaun i brojanje!

Kod trojice sudaca imao je maksimalnih 20 bodova uoči treće runde i činilo se da je osigurao prolazak u četvrtfinale i borbu za medalju!

U trećoj je Armenac krenuo u juriš, Debanić je dobro kontrirao i plasirao udarce iz kontri, a u jednoj od brojnih bespoštednih razmjena sredinom treće runde iz klinča je primio udarac koji je austrijski sudac u ringu okvalificirao kao brojanje!?

Debanić je do kraja zaustavljao nalete Armence, spuštao mu udarce po glavi, a nakon dugog vijećanja i čekanja proglašenja – suci su pobjednikom proglasili Armenca?!

Gabriel Debanić nezasluženo je, sudačkom nepravdom zaustavljen nakon odličnog, uzbudljivog meča nakon kojeg mu je sramotnim bodovanjem uskraćena borba za medalju i četvrtfinale Svjetskog prvenstva u La Nuciji!

Sve čestitke Gabrijelu i treneru Danijelu Vekiću za srčanost i odličan meč, zaslužio je drugu pobjedu na SP-u i prolazak u 1/4 finale SP-a i borbu za medalju!

Čestitke za sve što je pokazao na Svjetskom prvenstvu, čistu pobjedu s dva brojanja u 1. kolu protiv Tajvanca i sramotno uskraćenu pobjedu nad Armencem u osmini finala!

I mladi 18-togodišnji Gabriel Debanić, dečko iz zagrebačkih Gajnica, na žalost, na svojoj koži osjetio je zbog čega su IBA-ini suci, sudački lobiji i njihove malverzacije gorući problem koji razara europski i svjetski olimpijski boks!

Na žalost Debanića, boksa i sporta ponovo moramo naglašavati kako je Hrvatska teško oštećena na velikom natjecanju i kako su suci našem mladom boksaču oduzeli ono što je čisto osvojio svojim srcem, snagom i vještinom u ringu!

U nedjelju, 20. studenoga 2022. u osmini finala za proboj prema borbama za medalje borit će se Riječanin Leon Buzik (polusrednja kategorija do 71 kg) i Puljanin Anthony Mirković (poluteška kategorija do 80 kg)!

Najnovije vijesti

Pretraživanje