GABRIEL DEBANIĆ IZBORIO PRVU POBJEDU ZA HRVATSKU NA SP-u MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Debanić s dva brojanja dominantno pobijedio Tajvanca Hunga i plasirao se u 1/8 finala Svjetskog prvenstva!

GABRIEL DEBANIĆ IZBORIO PRVU POBJEDU ZA HRVATSKU NA SP-u MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Debanić s dva brojanja dominantno pobijedio Tajvanca Hunga i plasirao se u 1/8 finala Svjetskog prvenstva!

Gabriel Debanić trijumfalno je startao u kategoriji do 75 kg na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u La Nuciji i izborio prvu pobjedu za Hrvatsku!

Debanić je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 pobijedio Tajvanca Kuan-Tenga Hunga!

Mladi reprezentativac iz BK Leone Zagreb krenuo je iz minusa, jer prva izjednačena runda, u kojoj je brzi Hung bio nešto agresivniji, a Debanić pokušao držati distancu i plasirati direkte, jednoglasno je sa 10:9 dobio Tajvanac Hung!

Debanić je pojačao ritam u drugoj, odlučnije krenuo u napad i kombinacijama prednjih i zadnjih direkata uvodio Hunga u probleme, a u finišu druge runde silovitim zadnjim direktom prisilio ga i na brojanje.

Predstavnik Kineskog Taipeia (Tajvana) izdržao je do kraja, a Debanić dobio rundu jednoglasno sa 10:9, pa su potpuno izjednačeni kod svih pet sudaca 19:19 ušli u treću rundu.

Gabriel je u odlučne tri minute sve preciznije i konkretnije pogađao Tajvanca, a jedan nasrtaj Hunga oštro kaznio kombinacijom aperkata i krošea za drugo brojanje!

Debanić je do kraja iskontrolirao rundu i meč, te zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca i plasirao se u 1/8 finala Svjetskog prvenstva!

Bravo za Gabriela i njegovog trenera Danijela Vekića i naš stručni stožer!

Sve čestitke za pobjednički start Hrvatske na Svjetskom prvenstvu!

Gabrielov trener Danijel Vekić rekao je poslije meča:

“Odličan meč, pokazali smo srce i borbenost i da smo spremni za velike stvari. Neke greške ćemo ispraviti, idemo dalje po ono za što smo došli na Svjetsko prvenstvo – po medalju!”

Gabriel Debanić u 1/8 finala srednje kategorije do 75 kg na SP-u borit će se protiv Armenca Alika Hovhannisyana koji je sigurnom jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio Slovenca Luku Rašiča!

Najnovije vijesti

Pretraživanje