Finalni mečevi PPH za mlađe seniore – svi prvaci i osvajači medalja

U nedjelju, 14. ožujka 2021. u Boksačkom centru Zagreb održana su finala Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore u kojima smo dobili nove državne prvake. Najboljim boksačem PPH-a za mlađe seniore proglašen je Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar), a najboji tehničar je Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb).

U kategoriji 52 kg zlatnu medalju osvojio je Lino Ružić (Rijeka), a srebrnu Vide Prkačin (Joker Split).

U kategoriji 56 kg zlatni je reprezentativac Tomislav Letinić (Arena Pula), a srebrni Luka Hrustić (Leonardo).

U kategoriji 60 kg za mlađe seniore prvak Hrvatske postao je Ivan Ante Gregurić (BK Leonardo Zagreb). U finalu je  jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Kristijana Simića (BK Radnički Sl. Brod) koji s PPH nosi srebrnu medalju. Brončane medalje osvojili su Marduk Krvavac (BK Salona Solin) i Alen Ahmetović (BK Nokaut Zagreb).

U kategoriji 64 kg četvrti put zaredom titulu državnog prvaka osvojio je Franko Tonsa (Team Predator Rijeka).  U meču za zlato jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Ivana Bošca iz Pule. Brončane medalje pripale su Filipu Mimici (Grom Split) i Andiju Idriziju (Nokaut).

U tvrdoj i neizvjesnoj finalnoj borbi u kategoriji 69 kg slavio je Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar) nad Fabijanom Tomkićem (Nokaut) i okitio se naslovom prvaka Hrvatske. Bronce su ponijeli bivši prvak Vice Radonić (Ares Zadar) i Gabrijel Debanić (Leona Zagreb).

U kategoriji 75 kg superiorno je zlatnu medalju osvojio Antonio Grabić (Leonardo). U završnom meču slavio je prekidom u drugoj rundi nad Mateom Obrovcem (Titan Gym Zagreb) koji nosi srebro. Bronce su osvojili Marko Došen (Lokomotiva) i Ivan Belić (BK Salona Solin).

U najneizvjesnijom finalu mlađih seniora i vrlo izjednačenoj borbi za zlato, uzbudljivoj i žestokoj u sve tri runde, u poluteškoj kategoriji 81 kg podijeljenom odlukom sudaca 3-2 slavio je Jura Kunić (Nokaut) protiv srčanog Vita Rosse (Marjan Split). Bronce su osvojili Valentino Florjanić (Omega Zagreb) i Leon Čarapović (Posavina Kuna).

U teškoj kategoriji 91 kg državni prvak je nositelj europskih medalja iz mlađih kategorija Borna Lončarić (David Koprivnica).  U završnom meču za titulu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Tina Landripeta (Gladijator Zagreb. Brončane medalje osvojili su Benjamin Matošević (Kutina) i Luka Milano (Split).

Naslov prvaka odlazi u Koprivnicu i u najtežoj, superteškoj kategoriji +91 kg. Andrija Lončar (David) u izjednačenom meču pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca 4:1 Franu Knezovića (Predator Makarska). Bronce su ponijeli Nikola Nemet (Coloseum) i Mislav Dabro (Marjan).

Predsjednik Bono Bošnjak uručio je pobjednički pokal najboljem boksaču PPH-a za mlađe seniore Petru Krešimiru Kneževiću (BK Sveti Donat Zadar).