FINALE NA SPTV-u Pet Hrvata i dvije Hrvatice u borbama za zlato na Prvenstvu Balkana

FINALE NA SPTV-u Pet Hrvata i dvije Hrvatice u borbama za zlato na Prvenstvu Balkana

U nedjelju, 9. svibnja 2021. u Boksačkom centru Zagreb od 16 sati, uz izravni TV prijenos na Sportskoj televiziji, počinje završni dan borbi na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke na kojem se natjecalo 10 zemalja iz jugoistočne Europe.

Hrvatska u finalima ima sedam predstavnika, pet boksača i dvije boksačice, olimpijske kandidatkinje Nikolinu Ćaćić i Mariju Malenicu.

Prvi u ring, u 17 sati izlazi Petar Cetinić koji će se u kategoriji 69 kg boriti Albanca Denisa Nurje. Cetinić je u polufinalu pobijedio predstavnika Kosova Behramija podijeljenom odlukom sudaca 4:1, a u finalu boksa protiv odličnog reprezentativca Albanije koji je prekidom riješio meč protiv Srbina Toskića.

U kategoriji 75 kg Noa Ježek s dvije pobjede izborio je finale protiv Albanca Albana Beqirija. Pobijedio je u odličnim mečevima jednoglasnom odlukom Crnogorca Savkovića i s tijesnih 3:2 Srbina Sandra Poletana, a Beqiri je u polufinalu s uvjerljivih 5:0 svladao Slovenca Sejdinovića.

U poluteškoj kategoriji 81 kg Matej Uremović prvo je pobijedio reprezentativca Makedonije Etemija 5:0, a u još kvalitetnijem meču u polufinalu Slovenca Starešiniča 4:1. Do zlata mora protiv odličnog predstavnika Srbije Vladimira Mirončikova koji je u dramatičnom polufinalu bio bolji od Pireva s Kosova.

Toni Filipi u teškoj kategoriji za naslov prvaka Balkana borit će se s Indritom Lacijem iz Albanije. Laci je u dramatičnom polufinalu podijeljenom odlukom sudaca 3:2 pobijedio Slovenca Aljaza Bana.

Olimpijski adut Marko Milun u superteškoj kategoriji +91 kg borit će se protiv sjajnog, iskusnog srpskog borca Vladana Babića. To će mu biti vrhunski test za olimpijske kvalifikacije u lipnju, a Milun je u polufinalu uraganskim prekidom u prvoj rundi završio meč s mladim reprezentativcem BiH Jasminom Peštekom.

Posljednje će u ring dvije olimpijske kandidatkinje – Marija Malenica protiv srpske prvakinje Natalije Sandrine, a Nikolina Ćaćić protiv Rumunjske Claudije Nechite.

Sara Kos okrunila se titulom prvakinje Balkana u subotu, u nedjelju, 9. svibnja u okršajima za zlato je sedam predstavnica Hrvatske.

Izravni TV prijenos završnice Prvenstva Balkana počinje u 16 sati na Sportskoj televiziji (SPTV).

Matej Uremović FOTO Laura Zorko/Kontura

Marko Milun FOTO Dominik Vujičić

Noa Ježek FOTO: Dominik Vujičić

Petar Cetinić FOTO: Dominik Vujičić

Nikolina Ćaćić

Marija Malenica

Toni Filipi

Najnovije vijesti

Pretraživanje