FABIJAN TOMKIĆ DRUGI HRVAT U ČETVRTFINALU EP-a MLAĐIH SENIORA! Tomkić se priključio kolegi Pavčecu iz Nokauta u borbi za medalje u Sofiji, borit će se protiv jakog Ukrajinca!

FABIJAN TOMKIĆ DRUGI HRVAT U ČETVRTFINALU EP-a MLAĐIH SENIORA! Tomkić se priključio kolegi Pavčecu iz Nokauta u borbi za medalje u Sofiji, borit će se protiv jakog Ukrajinca!

Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 67 kg Fabijan Tomkić (BK Nokaut) plasirao se u 1/4 finale Europskog prvenstva mlađih seniora u Sofiji!

Tomkić je u meču 1/8 finala pobijedio Poljaka Wiktora Kazmierczaka jednoglasnom odlukom 5:0!

Naš prvak, viši i dužih ruku od čvrstog Poljaka, s distance je čistim direktima pogađao žilavog poljskog reprezentativca koji je neumorno napadao i dobio prednost u 1. rundi 4:1, a u preostale dvije Tomkić je povećao broj kombinacija, zadavao sve više preciznih pogodaka i obje runde dobio jednoglasno za sigurnih i 5:0!

Naš debitant na EP-u Fabijan Tomkić tako se drugom pobjedom na EP-u u Sofiji (u 1. kolu nad predstavnikom Srbije Urošom Veljovićem) u četvrtfinalu priključio superteškašu Lovri Pavčecu koji je u petak, 15. travnja osigurao borbu za medalju, a obojica su članovi BK Nokauta Zagreb!

Sve čestitke i bravo za Fabijana i trenera Yousufa Hasana!

Fabijan Tomkić za medalju će se u četvrtfinalu boriti u utorak, 19. travnja protiv odličnog Ukrajinca Oleksiija Boklakha koji je u osmini finala sigurno pobijedio reprezentativca Švedske, a prije toga predstavnika Mađarske!

Za četvrtfinale će se na Uskrs, u nedjelju 17. travnja boriti i Riječanin Leon Buzik u polusrednjoj kategoriji do 71 kg protiv predstavnika Finske Rasmusa Noiosoa! Buzik je u 1. kolu sigurno pobijedio reprezentativca Moldavije!

Sretno Fabijanu, Lovri i Leonu u bojevima za europske medalje!

Već do sada Hrvatska je postigla sjajan uspjeh na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji u konkurenciji 400 najboljih mladih boksačica i boksača iz 40 zemalja!

Prošle godine na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi imali smo trojicu boksača u četvrtfinalu (Leon Buzik, Deni Alagić i Antonio Grabić), a dosad su naši boksači upisali pet pobjeda na EP-u u Sofiji (Tomkić 2, Pavčec, Buzik i Debanić), uz dva poraza i ispadanja (Debanić i Gregurić).

Najnovije vijesti

Pretraživanje