EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE I SENIORKE DO 22 GODINE U POREČU Nikolina Ćaćić osvojila prvu seniorsku medalju za Hrvatsku u konkurenciji boksačica i uvela je među 12 najuspješnijih zemalja!

Nikolina Ćaćić (21) osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu seniora i seniorki do 22 godine – prvu medalju u seniorskoj konkurenciji za hrvatski ženski boks!

Nikolina je bila europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama što su bila prva odličja za hrvatski ženski boks uopće, kao i Nikolinin povijesni nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.

Zahvaljujući Nikolininom uspjehu Hrvatska je među samo 12 zemalja na EP u Poreču koju su imale predstavnice u 12 ženskih finala po kategorijama.

Najuspješnije europske države u ženskoj konkurenciji su Turska, Italija, Sj. Irska, Poljska i Njemačka koje su osvojile po dvije zlatne medalje, a nove prvakinje Europe do 22 godine imaju još samo Slovačka i Ukrajina.

Hrvatska je i jedina zemlja iz regije koja je imala predstavnicu u finalu.

Uz srebrnu Nikolinu Hrvatska je na EP-u u Poreču imala još dvije predstavnice iz splitskog Pit Bulla: mlade debitantice Deu Bolanču i Anu Stojanović. Ispale su od kvalitetnijih protivnica, a nastup u najjačoj konkurenciji u Poreču bio im je više nego korisno iskustvo i pokazatelj da će trener i izbornik Ante Matas u budućnosti na njih moći ozbiljno računati na međunarodnoj sceni.

Sve najveće uspjehe Nikolina Ćaćić ostvarila je pod vodstvom trenera Franje Kristića (Omega Zagreb), a ove godine čekaju ih još tri velika izazova: već u svibnju Svjetsko prvenstvo u Istanbulu, pa Mediteranske igre i Europsko prvenstvo seniorki.

Nikolina je na EP-u U-22 u Poreču prvi put na velikom natjecanju nastupila u kategoriji do 52 kg u kojoj će se boriti i dalje i koja joj više odgovara što je u Poreu pokazala sjajnim pobjedama nad predstavnicima Sj. Irske i Ukrajine.

U svečanim dodjelama odličja su najboljima uz dužnosnike Svjetske boksačke federacije IBA-e i Europske boksačke federacije IBA-e uručili Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač te Hrvoje Balen, član Vijeća HOO-a i dugogodišnji boksački djelatnik Milovan Rađen.

Results finals session 1 Woman

Results finals session 2 Woman