EUROPSKO PRVENSTVO U SARAJEVU Hrvatska s pet kadeta u borbama za odličja, u subotu 14. VIII. zaustavljena četvorica

EUROPSKO PRVENSTVO U SARAJEVU Hrvatska s pet kadeta u borbama za odličja, u subotu 14. VIII. zaustavljena četvorica

U subotu, 14. kolovoza Hrvatska je ostala bez plasmana u četvrtfinale Europskog kadetskog prvenstva u Sarajevu.

Hrvatska će u borbama za medalje imati petoricu reprezentativaca: Lucas Mirković (do 46 kg), Mateo Bobaš (do 48 kg), Bernard Grgić (do 60 kg), Ivan Nekić (do 63 kg) i Andrijas Dominković (do 80 kg).

Lijepi uspjeh s obzirom da cijela reprezentacija pod vodstvom mladog izbornika  Nikole Marketina u Sarajevu skuplja svoja prva međunarodna iskustva, a pogotovo što je ta cijela mlada generacija zbog pandemijske situacije bila uskraćena za normalan ritam treninga i natjecanja.

Pokazalo se i da je vrlo dobar potez što je Hrvatski boksački savez na smotru najboljih boksačkih talenata Europe u Sarajevu, u vrlo jaku konkurenciju više od 270 kadeta iz 25 zemalja poslao kompletnu reprezentaciju u 13 kategorija, naše najperspektivnije kadete od kojih se puno očekuje u budućnosti, jer svima će to biti i te kako korisno iskustvo u daljnoj karijeri.

Dečkima na početku boksačkog puta samo treba puna podrška i ohrabrenje za sve buduće izazove. Glavu gore, možete biti ponosni na to kako ste branili boje Hrvatske na Europskom prvenstvu!

Četvorica naših mladih boksača zaustavljeni su u subotnjim mečevima 1/8 finala i pokazalo se da je neiskustvo na velikoj sceni odigralo presudnu ulogu, jer svim našim mladićima to su premijerni ispiti uopće u europskom ringu.

Svi naši boksači pokušali su dati maksimum, borili su se srčano i bez kalkulacija i na tome im se može samo čestitati.

Dražen Kuhar u kategoriji do 42 kg u osmini finala prekidom u prvoj rundi izgubio je protiv Makedonca Furhana Jašarovskog.

Kuhar je hrabro, bez respekta prihvatio otvorenu borbu s višim i svakako iskusnijim Makedoncem koji je brzo kaznio otvoreni gard našeg mladog borca iz BK Davida iz Koprivnice! Poremetilo ga je i krvarenje iz nosa, a sutkinja je nakon dva brojanja prekinula meč. 

 

Niko Dražina u kategoriji do 50 kg jednoglasnom odlukom izgubio je meč 1/8 finala protiv Ukrajinca Timura Karaivana.

Zadranin Niko borio se do maksimuma i do kraja srčano jurišao, nije se predavao, ali i Ukrajinac se pokazao kao vrlo kvalitetan boksač za tu dobnu skupinu.

 

Andrejas Baričević u kategoriji do 52 kg, drugi predstavnik iz BK Ares Zadar,  protiv Turčina Barana Cem Bakija izgubio je meč prekidom u drugoj rundi.

Mladi Zadranin protiv čvrstog turskog udarača hrabro i nepokolebljivo ušao je u otvorene razmjene udaraca, u drugoj rundi još žešće pritisnuo, a primio je nekoliko udaraca iz kontranapada i nakon dva brojanja sutkinja je prekinula meč.

 
Niko Goreta u kategoriji do 66 kg meč 1/8 finala protiv Poljaka Fabiana Rosiaka izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Stasiti Splićanin tri se runde srčano nosio s poljskim reprezentativcem, a u svakoj je prednost otišla na stranu suparnika.

Sve pohvale i čestitke mladom i neiskusnom boksaču splitskog Groma koji se i gromovito borio za pobjedu, kao i svim ostalim mladim reprezentativcima koji su nastupili na EP-u u Sarajevu.

Uz navedenu četvorku dosad su nastupe završili: Dominik Raguž (do 40 kg), Matija Berend (do 54 kg), Duje Kutleša (do 57 kg) i Ivano Jakšić (do 70 kg).

Četvrtfinalne borbe za hrvatske predstavnike na kadetskom EP-u u Sarajevu, u sportskoj dvorani Lukovica, na rasporedu su od ponedjeljka, 16. kolovoza 2021.

Najnovije vijesti

Pretraživanje