EUROPSKO PRVENSTVO U SARAJEVU Hrvatska kadetska reprezentacija na pripremama u Mrkoplju

EUROPSKO PRVENSTVO U SARAJEVU Hrvatska kadetska reprezentacija na pripremama u Mrkoplju

Hrvatska boksačka kadetska reprezentacija (rođeni 2007. i 2008. godine) koja se priprema za skorašnje Europsko prvenstvo u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021. (EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships), otputovala je na mini-pripreme od 29. srpnja do 1. kolovoza u Mrkoplju.

Izbornik Nikola Marketin poveo je u Gorski kotar 14 mladih boksača koji će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu u Sarajevu, praktički u svim kategorijama:

Kategorija do 40 kg: Dominik Raguž (Brod)

do 42 kg:                    David Kuhar (David Koprivnica)

do 44 kg:                    Dino Selak (Senj)

do 46 kg:                    Lucas Mirković (Arena Pula)

do 48 kg:                    Mateo Bobaš (King Rijeka)

do 50 kg:                    Niko Dražina (Ares Zadar)

do 52 kg:                     Andrejas Baričević (Ares Zadar)

do 54 kg:                     Matija Berend (Ronin Križevci)

do 57 kg:                     Duje Kutleša (Rijeka)

do 60 kg:                    Bernard Grgić (Nokaut)

do 63 kg:                     Ivan Nekić (Ares)

do 66 kg:                     Niko Goreta (Grom Split)

do 70 kg:                     Ivano Jakšić (Team Predator Rijeka)

do 80 kg:                     Andrija Dominković (Nokaut)

Talentiranim dečkima koji su svoje mjesto u reprezentaciji zaslužili rezultatima na Prvenstvu Hrvatske i kroz mečeve u Hrvatskoj boksačkoj ligi/mladi, te naravno predanim radom u klubovima, unatoč svim teškoćama s treninzima mlađih dobnih skupina u pandemijsko vrijeme, nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu bit će zapravo prvi izlazak na veliku međunarodnu scenu.

Izbornik Nikola Marketin kaže:

“Želimo da se dečki bolje međusobno upoznaju i da u Sarajevu nastupamo kao pravi team koji krasi zajedništvo. Mladi boksači trebaju steći osjećaj pripadnosti reprezentaciji, a to se najbolje radi na zajedničkim pripremama. Radit ćemo u Mrkoplju do nedjelje popodne treninge na otvorenom i sparinge u dvorani, a moramo ih i mentalno pripremiti za nastup na EP-u, bolje reći, opustiti ih i skinuti im pritisak koji oni sami stavljaju pred sebe”.

Uz kadetskog izbornika Niku Marketina s našim najvećim boksačkim talentima u Mrkoplju radit će treneri Moris Tanković i Vedran Bajlo.

Dio kadetske reprezentacije s izbornikom Nikolom Marketinom i trenerom Vedranom Bajlom okupio se prije odlaska u Mrkopalj kod Hrvatskog boksačkog saveza u Zagrebu i preuzeo opremu u kojoj će braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje