EUROPSKO PRVENSTVO U-22 U HRVATSKOJ SLJEDEĆE 2022. GODINE Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić primio čelnike HBS-a i dao veliku podršku projektu EP-a za seniore i seniorke U-22

EUROPSKO PRVENSTVO U-22 U HRVATSKOJ SLJEDEĆE 2022. GODINE Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić primio čelnike HBS-a i dao veliku podršku projektu EP-a za seniore i seniorke U-22

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i glavni tajnik Marko Marović u Poreču su se sastali s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

Tema sastanka billa je moguće domaćinstvo Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 koje će se sljedeće godine krajem ožujka i početkom travnja 2022. održati u Hrvatskoj. Više hrvatskih gradova iskazalo je zanimanje za domaćinstvom velikog međunarodnog boksačkog natjecanja u obje konkurencijie, muškoj i ženskoj, a na kojem će nastupiti najbolji boksači i boksačice iz više od 40 europskih zemalja.

U pandemijskoj 2021. godini na EP-u za seniore i seniorke do 22 godine u talijanskom Rosetu natjecalo se oko 400 boksačica i boksača iz 41 države, uz brojno prateće osoblje od šefova timova, trenera i sudaca i čelnika Europske boksačke konfederacije EUBC-a.

Veliko zanimanje i podršku domaćinstvu Hrvatskog boksačkog saveza za Europsko prvenstvo dao je i gradonačelnik Peršurić, pogotovo što Poreč želi još više biti prepoznat kao grad sporta i pozicionirati se kao važno sportsko središte u europskim relacijama što potvrđuje gostoprimostvom velikom broju sportaša na natjecanjima i pripremama, kao i nuđenjem sjajnih uvjeta za sport i rekreaciju svima koji preferiraju aktivan i zdrav način života.

Predsjednik Bošnjak već je uz Poreč obišao potencijalne gradove domaćine Zadar i Split, a razgovarat će se i s ostalim predstavnicima središta koje su pokazale zanimanje ugostiti Europsko prvenstvo U-22,  Zagreba, Rijeke i Varaždina, prije nego što Izvršni odbor HBS-a donese odluku o gradu domaćinu.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje