EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Petar Cetinić s uvjerljivih 5:0 pobijedio Albanca i izborio osminu finala protiv Talijana

EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Petar Cetinić s uvjerljivih 5:0 pobijedio Albanca i izborio osminu finala protiv Talijana

Europsko prvenstvo U-22 u talijanskom Rosetu počelo je više nego uspješno za Hrvate!

U prvoj borbi europske smotre najboljih mladih boksača (300 natjecatelja iz 41 zemlje) Riječanin Petar Cetinić startao je uvjerljivom pobjedom nad albanskim reprezentativcem Xhoijem Eliazijem u šesnaestini finala kategorije do 69 kg u kojoj je prijavljen čak 31 natjecatelja.

Nakon tri runde čvrste, bespoštedne borbe s puno obostranih razmjena udaraca, naš Petar zasluženo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Mladi Riječanin, ove godine i viceprvak Balkana, beskomprimisno je ušao u meč, nametnuo inicijativu i napadački krenuo na Albanca. Čvrsti Eliazi prihvatio je otvorenu borbu, bio je prisiljen na korak unazad, no dočekivao je nalete Cetinića i opasno uzvraćao brzim kontrama.

Prvu rundu albanski borac dobio je na svoju stranu podijeljenom odlukom sudaca 4:1.

Viši i tehnički školovaniji od svog suparnika, naš Petar nije odustajao, još je pojačao tempo, udarao je snažno direktima, razgrtao gard albanskog boksača i plasirao u serijama kombinacije udaraca u tijelo i glavu.

Nije ga poremetilo ni to što je nedavno, u finalu Prvenstva Balkana u Zagrebu imao neugodno iskustvo s iskusnijim albanskim boksačem Denisom Nurjom koji mu je plasirao jake kontre i pobijedio prekidom u drugoj rundi.

Cetinić je u Rosetu protiv Eliazija dominirao u druge dvije runde, posebno u trećoj, okrenuo borbu nakon izgubljene prve runde u svoju korist, zadao više čistih udaraca, nije odustajao bez obzira na jake protuudare Albanca i svih pet sudaca je to na kraju honoriralo uvjerljivom prednošću za hrvatskog reprezentativca.

Odličan je to početak naše četveročlane muške ekipe pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka (Cetinićevog trenera u BK Rijeci). Cetinić će u osmini finala boksati u subotu, 19. lipnja, protiv trećeg nositelja Talijana Gianluigija Malange koji je jednoglasno sa 5:0 pobijedio Slovaka Misalku.

Dugoruki i vrlo pokretni Malanga je vrlo nezgodan borac, Talijan je lukavi kontraš koji čeka na distanci, naizgled u povlačenju, a onda munjevito i precizno plasira udarce dugim rukama. Svakako će biti još zahtjevnija prepreka za Cetinića.

U petak, 18. lipnja u ring ulaze Gabrijel Veočić (četvrti nositelj) u osmini finala kategorije do 75 kg i Leo Cvetković u šesnaestini finala kategorije do 81 kg.

U subotu, 19. lipnja u osmini finala borit će se uz Petra Cetinića (69 kg) i Diego Mamić (60 kg) koji je bio slobodan u prvom kolu.

Olimpijka Nikolina Ćaćić (treća nositeljica) u kategoriji 57 kg borit će se u četvrtfinalu u nedjelju, 20. lipnja.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje