EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Nikolina Ćaćić nije se stigla oporaviti od olimpijskih kvalifikacija, ostala bez medalje u Rosetu

EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Nikolina Ćaćić nije se stigla oporaviti od olimpijskih kvalifikacija, ostala bez medalje u Rosetu

Hrvatska olimpijka Nikolina Ćaćić (20) izgubila je meč za medalju na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu.

U četvrtfinalu kategorije do 57 kg jednoglasnom odlukom sudaca slavila je Ukrajinka Anastazija Kovalchuk.

Ukrajinka je od početka nametnula silovit tempo, napadački i beskompromisno ulazila Nikolini u klinč, bolje se kretala, probijala distancu i brzim serijama iz blizine stekla prednost u sve tri runde koje su bodovane u njezinu korist.

U drugoj rundi sudac u ringu Nikolini dodijelio je i javnu opomenu zbog držanja u klinču, a na isteku prve runde, s udarcem gonga primila je jedan nezgodan udarac u tjeme koji ju je ošamutio.

Naša olimpijka, europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, očito nije stigla uhvatiti formu neposredno nakon odrađenih olimpijskih kvalifikacija u Parizu i nastup na EP u Rosetu završila je u četvrtfinalu.

Nije uspijevala zadržati na distanci agresivnu ukrajinsku boksačicu koja je u meč s našom najboljom boksačicom, trećom nositeljicom na EP-u, ušla riješeno uložiti sve da osvoji medalju, na sve ili ništa.

Nikolina je pogađala pojedinačne dugačke direkte, no to nije bilo dovoljno da zaustavi Ukrajinku koja bi istrpila Nikolinine pogotke i nastavljala svom silinom ulaziti u klinč i nametati bliski kontakt iz kojeg je uspijevala zadavati brze kombinacije u tijelo i kroz Nikolinin gard.

Ćaćić nije uspijevala pronaći pravi ritam, nije se dovoljno brzo kretala i očito se na olimpijskim kvalifikacijama, prije samo dva tjedna, u tri jaka meča potrošila više nego što je bila spremna priznati.

Ni u trećoj rundi, nakon što je bilo jasno da mora loviti zaostatak, nije imala dovoljno snage za pritisnuti motiviranu i vrlo spremnu Ukrajinku i preokrenuti meč u svoju korist. Pokušala je sve, očito  više nije mogla pružiti.

Čestitke Nikolini i treneru Franju Kristiću koji su bez predaha nakon najtežeg ispita sezone, olimpijskih kvalifikacija i izborenog plasmana na OI u Tokiju, krenuli u Italiju na Europsko prvenstvo U-22 na još jedno vrlo zahtjevno natjecanje.

U Rosetu je ostao još jedan hrvatski predstavnik – Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji do 75 kg koji će se za medalju u četvrtfinalu boriti u ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

Najnovije vijesti

Pretraživanje