EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Gabrijel Veočić ostao korak do medalje i polufinala u Rosetu

EUROPSKO PRVENSTVO U-22 Gabrijel Veočić ostao korak do medalje i polufinala u Rosetu

Brođanin Gabrijel Veočić (20) posljednji od hrvatskih predstavnika oprostio se od nastupa na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu. U srednjoj kategoriji do 75 kg nije uspio proći u polufinale Europskog prvenstva i osigurati medalju.

U četvrtfinalu je izgubio meč od silovitog, eksplozivnog Francuza Morena Fendera jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Naš prvak Gabrijel žestoko se borio u sve tri runde u iscrpljujućem meču, pokušao je nametnuti svoj stil i distancu vrlo brzom i jakom francuskom udaraču. U prvoj rundi zaustavio je početni nalet opasnog Francuza, odmaknuo ga s nekoliko preciznih direkata i aperkata i uspostavio kontrolu nad mečom.

Veočić je dobio prvu rundu odlukom 3:2, a u drugoj, u još jačem tempu Francuz je ipak opreznije uletavao u našeg prvaka, no u jednom napadu uspio je plasirati široki desni kroše preko garda i sudac u ringu odlučio se za brojenje Veočiću.

Isti takav jedan široki udarac Francuza prošao je u trećoj rundi, a sudac je opet, izgledalo je ovaj put potpuno nepotrebno, više zbunio nego što je trebao brojiti Veočiću. Njegova brojanja u obje izjednačene runde vjerojatno su minimalno presudile da obje runde pripadnu s po 10:9 Francuzu.

Šteta, Veočić je zaustavljen na korak do medalje, a sve čestitke Gabrijelu na srčanoj, bespoštednoj borbi i nastupu u Rosetu, kako u četvrtfinalu, tako i u osmini finala u kojem je jednoglasnom odlukom pobijedio predstavnika Bugarske.

Šteta što kvalitetan i hrabar nastup u Rosetu nije okrunio medaljom i nastavio niz osvajanja na velikim natjecanjima – kadetskom, juniorskom i mlađeseniorskom Europskom prvenstvu.

Prije Veočića  oprostili su se Leo Cvetković (do 81 kg), Diego Mamić (do 60 kg) i Petar Cetinić (do 69 kg) u osmini finala, te olimpijka Nikolina Ćaćić (do 57 kg) u četvrtfinalu.

Glave gore, svi su pokušali dati najbolje od sebe i srčano su branili hrvatske boje.

Na nikad kvalitetnijem i jačem kontinentalnom prvenstvu do 22 godine, uz sudjelovanje boksačica i boksača iz 41 države, AIBA je za medalje prvi put odredila i novčane nagrade – 8000 dolara za zlatnu medalju, 4000 za srebrnu i 2000 USD za broncu.

Najnovije vijesti

Pretraživanje