EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U GRUZIJI Ante Milković sudačkom odlukom izgubio prvi meč

U prvoj borbi na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju hrvatski reprezentativac u kategoriji do 63 kg Ante Milković izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom meč šesnaestine finala od Poljaka Ivana Kucherenka.

Solinjanin Ante hrabro i beskompromisno ušao je u borbu, višeg i dužih ruku Poljaka uspio je natjerati na korak unatrag, ulazio je u bliski kontakt da smanji distancu i dok je u prvoj rundi uspio nametnuti svoj stil, u drugoj rundi Milković je počeo padati u žustrom tempu i nije mogao držati siloviti napadački ritam.

Visoki Poljak Kucherenko s distance je plasirao prednje i zadnje direkte, u trećoj je i poljski boksač sve više tražio klinč i predah, a srčanom Anti nije ostalo dovoljno snage da podigne ritam i meč usmjeri u svoju korist.

Nije pomoglo ni gromoglasno navijanje svih naših ostalih reprezentativaca u dvorani koji su sa hrvatskom zastavom zdušno bodrili našeg Antu.

Suci su jednoglasno bodovali meč za Poljaka i Ante Milković prvi je od desetoro hrvatskih juniora koji je završio nastup na Europskom prvenstvu.

U ponedjeljak, 5. srpnja u borbama osmine finala nastupit će četvorica naših juniora (Bruno Bačac do 48 kg, Ivan Mikulić do 50 kg, Marko Vučković do 54 kg i Luka Jerković do 57 kg).