Europsko boksačko prvenstvo u Rijeci?

Jučer je u Rijeci bio velik sastanak predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza sa predstavnicima Grada RIjeke, Primorsko Goranske županije te Sportskih saveza grada i županije. Obzirom na sjajnu boksačku tradiciju grada podno Učke, kao i sjajne rezultate sportaša iz Rijeke i Županije, bilo je pregršt tema i naznaka za boksačke projekte u suradnji sa lokalnim institucijama.

Predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović i Mario Preskar sa članom IO HBS-a te čelnikom BK »Rijeka« i Županijskog boksačkog saveza Antom Vičevićem razgovarali su sa v.d. pročelnikom Odjela za sport i tehničku kulturu Renatom Kostovićem, te v. d. glavnim tajnikom RSS-a Slavišom Bradićem i ostalim iz Županijskog i gradskog sportskog saveza, Glavni razlog sastanka je dizanje suradnje na viši nivo te sve u cilju napretka i poboljšanja statusa kvarnerskog boksa.

– Razgovaralo se o prosperitetu boksa, podizanju njegove kvalitete u Rijeci i u PGŽ-u na malo veću razinu. Apelirano je na lokalne vlasti i na lokalnu zajednicu neka pomognu u tome. Pričalo se o uvođenju Škola boksa u osnovne i u srednje škole, a za to su u HBS-u zaduženi Mario Preskar i Željko Mavrović – prokomentirao je sastanak Ante Vičević te nastavio – također i organiziranje međunarodnih boksačkih kampova za kadete, mlađe kadete i juniore, a sve u sklopu međunarodnih susreta, poput meča Hrvatska – Italija. Predstavnici za sport Grada Rijeke, RSS-a i PGŽ-a i svi oni su pozitivno reagirali. Nastavit ćemo se dogovarati kako bi sve to u 2019. proveli u djelo. Ukupni dojam svega je vrlo pozitivan, ovo je korak ka unapređenju boksa.

Kako je Rijeka bila grad domaćin Europskog prvenstva za juniore 1999. godine, domaćinima sastanka takvi veliki projekti su dodatno zainteresirali.

– Jako smo zadovoljni sa sastankom koji je odisao optimizmom s govorom o budućim zajedničkim partnerskim projektima s Gradom i Županijom. Cilj je ojačati naše članice u Rijeci i u PGŽ-u – rekao je Marko Marović. – Vjerujem da ćemo nizom projekata s Gradom i Županijom to i napraviti. Rijeka je tradicionalno boksački grad, ima jake klubove i sportaše koji su osvajali međunarodne medalje. Želi im se pomoći od edukacije kadrova i ostalog pa do većeg projekta poput Europskog prvenstva ili oko jednog domaćinstva Svjetske boksačke lige.

A više o projektu škole boksa koji će uskoro krenuti po Hrvatskoj rekao je Mario Preskar: Željko Mavrović, naš proslavljeni boksač i moja malenkost krećemo sa Školama boksa diljem cijele Hrvatske pod pokrovitekljstvom HBS-a  Cilj su nam je prezentirati plemenitu vještimu učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih i drugih razreda srednjih škola. Riječ je o edukaciji o sportu, o podizanju samopouzdanja te sportskoj i fizičkoj aktivnosti.

Čelnici Županije i Grada aktivno će se uključiti te će ubrzo sa predstavnicima Saveza konkretizirati buduće aktivnosti te uključiti iste za prijedlog budžeta za 2019. godinu.

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje