EP Žene: Tri djevojke na Europskoj smotri

Tri hrvatske reprezentativke, stigle su u Madrid, gdje će slijedećih 10 dana nastupati na Europskom seniorskom prvenstvu u boksu za žene. Željana Piteša (48 kg), Marija Malenica (60 kg) i Maja Šarić (64 kg) spremne su za okršaje s suparnicama sa starog kontinenta.

Uz djevojke je u Španjolskoj i novi trener reprezentacije Englez Brian O’Shaugenessy, koji je s Malenicom posljednjih mjesec dana u Londonu brusio formu.  Nakon inozemnog pojačanja kod trenera juniora i Sergiia Vakeryne iz Ukrajine, i kod žena je Hrvatski boksački savez odlučio krenuti sa stranim trenerom. Inače, davnih 40-tih godina, hrvatsku boksačku reprezentaciju vodio je Amerikanac Jimmy Liggett, pa možemo reći da se povijest ponavlja.

Inače,  EUBC Europsko žensko boksačko prvenstvo održat će se u glavnom gradu Španjolske u Madridu između 22. kolovoza i 1. rujna. Prvi dan natjecanja Europskog prvenstva je 24. kolovoza. Posljednji kontinentalni događaj u Španjolskoj bio je 1971. godine i vrhunska razina boksa vraća se u zemlju nakon 48 godina pauze. Prema prijavama nastupit će 32 yemlje Europe, a Hrvatska je stigla sa tri natjecateljice. U reprezentaciji nema Sare Beram, koja će preskočiti ovo natjecanje zbog vlastitog vjenčanja ove subote. Želimo i njoj, a i djevojkama u Madridu puno sreće i uspjeha, te da se vrate u Hrvatsku s kojom medaljom.