EP U22: Solidan ždrijeb za Hrvate

Danas je u rumunjskom Targo Jiu odrađen ždrijeb Europskog seniorskog prvenstva do 22 godine, koji će u ovom malom gradiću potrajati do uskršnjeg ponedjeljka. Naša je boksačka reprezentacija na natjecanje stigla sa čak sedam boksača i tri trenera, te se ubrajaju u brojnije među 37 nacionalnih vrsta starog kontinenta i ukupno 203 boksača i 77 boksačica.

Prvoga dana natjecanja hrvatski su boksači dobili svoj ždrijeb, koji nije loš. Prvi će u ring krenuti Mihael Jugović u velteru. Miha ide na Španjolca peruanskog porijekla Hernana Obregona, koji nije imao zapaženije uspjehe u karijeri. Slijedi “najteži” Marko Milun u +91 kg. Aktualnog seniorskog prvaka Hrvatske očekuje  ukrainski superteškaš Viacheslav Havryliuk, inače dve godine mlađi bivši viceprvak Europe u juniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji, koji je u Rumunjsku stigao kao ukrainska rezerva. Matej Šimec u lakoj, slobodan je prvo kolo, a nakon toga čeka pobjednika Bjelorusa Asanaua i Poljaka Kowala. Erik Pijetraj (64 kg) u eliminacijama ide na aktualnog njemačkog prvaka Wladislawa Baryshnika, i ukoliko ga prođe ide na Čeha Petra Novaka. Martin Grgec u srednjoj ide na Gruzijca Giorgi Karabadze, inače brata Nodarija Karabadzea boksača hrvatskog WSB tima Croatian Knights. Leo Cvetković (81 kg) slobodan je prvo kolo, nakon čega juriša na Srbina Filipa Stankovića. Ukoliko bude slavio, ide na boljeg iz dvoboja Turske i Mađarske. Prvoplasirani WSB teškaš Toni Filipi u prvom kolu boksa sa domaćinom Rumunjem Aradoaie Paulom.

Recimo da su u Targo Jiu uz izbornika U22 Tomu Kadića i Izborni seniora Leonard Pijetraj te trener Zoran Kralj kao i sudac Edvardo Gustin.