EP U22: Filipi osigurao medalju

17360735_1470433042990726_714083648_nHrvatski teškaš Toni Filipi plasirao je u polufiale Europskog prvenstva za seniore do 22 godine u Rumunjskoj Braili. Toni je danas u četvrtfinalnoj borbi odlično i rutinerski odradio susret sa Bjelorusom Maksimom Kazlou te slavio jednoglasno na bodove.

– Zadovoljan sam, ali nema predaha idem odmah gledati budućeg suparnika – izjavio je Filipi neposredno nakon meča. A u polufinalu Europskog prvenstva prekosutra čeka ga Ukrainac Ramazan Muslimov, koji je uvjerljivo slavio u svom četvrtfinalu protiv Latvijca Tomasa Olberkisa. Ukoliko prođe i tu prepreku, Toni će napasti zlato u meču sa Boljim iz dvoboja Armenca Mareka Manasajai Francuza Omba Biongolo Paula.

Naš drugi četvrtfinalist, srednjaš Luka Plantić svoj će susret za medalju imati sutra sa Bjelorusom Viktarom Diazhskevishim. Ukoliko ga prođe, podsjećat će to na 2014. godinu, kada su oba ta naša boksača ušla u finale svjetskog juniorskog prvenstva.

Europsko prvenstvo u Braili, privuklo je 198 boksača iz 31 zemlje Starog kontinenta. A Hrvatska je u Rumunjsku stigla u velikom broju. Uz bivše viceprvake svijeta Plantića i Filipija, nastupili su još, ali nažalost bez pobjede Ivan Prskalo (56 kg), Martin Gulan (60 kg), Erik Pijetraj (64 kg), Mihael Jugović (69 kg) i Zvonimir Rebolj (81 kg). Momci su bili pod paskom Izbornika Leonarda Pijetraja te trenera reprezentacije Tome Kadića i Edija Miloševića. Recimo još da su na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj još dva Hrvata, AIBA sudac Zvonko Maloseja i AIBA Supervizor Marko Marović.