EP U22: Brončani Pratljačić dobio medalju

Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje se do jučer održavalo u ruskom Vladikavkazu. Medalju mu je uručio Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije (EUBC) Bono Bošnjak.

Ovo je izuzelan uspjeh mladog Osječana, koji je u Rusiji potvrdio svoju dobru formu. Na smotri Starog kontinenta nastupilo je gotovo 400 boksača iz 38 europskih zemalja, a Pratljačiću je za broncu upisao dvije pobjede i poraz. U prvom susretu slavio je uvjerljivo na bodove protiv Daše Simeunovića iz Bosne i Hercegovine, inače četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva i osvajača niza međunarodnih turnira. Nakon njega Luka je u prvoj rundi prekidom pobijedio Talijana Salvatorea Scalu, brončanog sa talijanskog seniorskog prvenstva. NAkon toga uslijedila je polufinalna borba sa Azerbajdžancem Abdullajevim Europskim mlađe seniorskim prvakom. Pratljačić je solidno krenuo i to je jedan sudac nagradio davši mu prednost u prvoj rundi. Nakon toga je uslijedila dominacija Azera, koji je u konačnici slavio na bodove sa Lukom. On je u finalu slavio sa Nijemcem Jurkom.

Pratljačiću je na ovom uspjehu čestitao i Predsjednik EUBC-a Franco Falcinelli te Predsjednik Talijanskog saveza Vittorio Lai (slika dolje), A uz Luku je reprezentacija nastupila u sastavu Filip Poturović (60 kg), Erik Pijetraj (64kg), Mihael Jugović (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg) i Matej Uremović (81 kg). Pratili su ih Izbornik Leonard Pijetraj te treneri Matej Matković, Kristijan Hodak i Tomo Kadić.