EP: Sara Beram danas probija led

Prije svakoga ždrijeba uvijek postoje želje i nade. Na Europskom prvenstvu za boksačice koje večeras u Sofiji počinje  nakon svečanog otvaranja prva će od hrvatskih amazonki krenuti Sara Beram. Ona  će za suparnicu imati staru znanicu Slovenku Vidu Rudolf, koja ima i motiv više.

Naime, Sara je djevojku iz Dežele, ali na Slovenija openu u kategoriji do 57 kg pobijedila  na bodove. Od 12 planiranih borbi prvoga dana Sara Beram i Slovenka će na ring kao šesti par večeri. Bude li Sara bolja od Slovenke već u 2. kolu čeka je bivša svjetska prvakinja Stanimira Petrova.
Sutra će se na ring uspeti  u kategoriji do 64. kg Maja Šarić . Njezina suparnica je moćna i snažna Ruskinja Ekaterina Dynnik. koja je na papiru apsolutna favoritkinja. Još težu zadaću, 7. 6 imat će u kategoriji do 54 kg debitantica Željana Piteša. Njezina suparnica  bit će Čehinja Petra Lastovkova.
Osim što se cure u Sofiji bore za medalje, svaka pobjeda približava ih u probrano društvo koje će na Europske igre i Svjetsko prvenstvo. Prvo će vidjeti njih 10, a drugo tek 8 najboljih boksačica. (c)