EP: Plantić osvojio brončanu medalju!

planticvinerofIzvrstan uspjeh ostvario je Hrvatski boksački reprezentivac poluteške kategorije Damir PlantićDamir Plantić. Nakon sjajne pobjede u četvrtfinalu nad Bjelorusom Dauhaliavetsom Mikhailom, stigao je do borbe za srebro. U odličnom dvoboju sa Rusom Muslimom Gađimegamedovim pružio je solidan otpor, ali ipak nedovoljan za pobjedu.

– Prezadovoljni smo. Rus je bio za nijansu bolji i zasluženo je pobijedio. Imamo broncu što je za nas velik uspjeh i potvrda kontinuiteta rezultata – izjavio je Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak koji je u Ukrajini pratio mečeve zajedno s Dopredsjednikom Generalom Mladenom Mikolčevićem. Oni su ujedno bili prisutni i na sjednici Izvršnog odbora EUBC-a, čiji je Bošnjak član.

Rus je slavio odlukom sudaca 5:0, ali Damir mu je pružio odličan otpor. U finalu poluteške kategorije će Gadžhimagomedov boksati protiv velikog favorita za naslov, Irca Josepha Warda.

Podsjetimo, na EP-u u Ukrajini nastupa 234 boksača iz 39 europskih zemlja, a Hrvatska je u Harkiv stigla s pet boksača i vraća se sa medaljom. Nakon seniorskog srebra do 22 godine Tonija Filipija, seniorska bronca Damira Plantića samo je nastavak. Ujedno, Damir će biti i jedini hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu, koje će se ovog kolovoza održati u Hamburgu.