EP MLAĐIH SENIORA U BUDVI Hrvatski trojac u ringu u ponedjeljak, 18. X., a Leon Buzik bez borbe prošao u četvrtfinale

U ponedjeljak, 18. listopada na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi nastupit će trojica hrvatskih boksača!

Tomislav Letinić (Pula) u kategoriji do 54 kg u osmini finala boksat će protiv Španjolca Juana Morena Pantoje. Letinić je bio osvajač medalje na juniorskom Europskom prvenstvu, a pobjeda ga vodi u novu borbu za europsko odličje. Letinićev meč prvi je na rasporedu u ponedjeljak u popodnevnom programu koji počinje u 14 sati (ring A).

Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb) u kategoriji do 60 kg  borit će se u osmini finala za proboj prema zoni medalja protiv Nijemca Enrica Kliescha. Njihov meč na rasporedu je sedmi u popodnevnom programu od 14 sati (ring B, početak oko 15.20 sati)

Deni Alagić (Metalac Zagreb) u kategoriji do 63.5 kg borit će se u osmini finala protiv Turčina Yildirima Ballioglua. U eventualnom četvrtfinalu i borbi za medalju protivnik će mu biti pobjednik dvoboja Azerbejdžanca i Rumunja.

Alagić pod vodstvom trenera Marija Preskara ulazi u ring u večernjem programu od 18 sati i njegov meč protiv Turčina osmi je u rasporedu na ringu A (predviđeni početak oko 19.30 sati).

U osmini finala trebao je nastupiti i Riječanin Leon Buzik u kategoriji do 67 kg protiv predstavnika Srbije Edina Suljića. No, iz reprezentacije Srbije morali su otkazati nastup svog boksača zbog ozljede, pa Leon Buzik ulazi bez borbe u četvrtfinale.

Leon je u prvom kolu odličnim nastupom svladao Mađara Romea Buzu, pa se tako u četvrtfinalu priključio našem Antoniju Grabiću koji je pobijedio prvo Gruzijca, pa Armenca.

Njihove borbe za medalje u četvrtfinalu na rasporedu su u srijedu, 20. listopada. Dok će Leon Buzik danas saznati ime suparnika, Antonio Grabić borit će se protiv Bugarina Williama Cholova koji kao dvostruki juniorski prvak Europe slovi za neprikosnovenog u kategoriji do 75 kg.

Međutim, i naš Grabić zaslužio je maksimalni respekt, jer ima medalje s kadetskog i juniorskog prvenstva Europe, a Europska boksačka konfederacija EUBC je Grabićev meč i pobjedu protiv Armenca Hambaryana proglasila najboljim mečom dana u subotu, 16. listopada!

EUBC je naznačio da je Grabić impresionirao u prva dva nastupa protiv reprezentativaca Gruzije i Armenije, a da će morati biti u još boljem izdanju protiv bugarskog favorita u dvoboju za medalju. Vjerujemo u to, sretno!

Svi mečevi s Europskog prvenstva mlađih seniora u Budvi mogu se pratiti u izravnim prijenosima na youtube kanalu Europske boksačke federacije EUBC-a: