EP Mlađi seniori: Veočić osigurao medalju

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji pobijedio je danas u četvrtfinalu Europskog prvenstva za mlađe seniore, čime se plasirao u poluzavršnicu kontinentalnog natjecanja. Veočić je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Velšanina Bevana Taylora.

Sjajan uspjeh našeg standardnog reprezentativca i njegova nova europska medalja. U polufinalu koje je na rasporedu sutra boksat će sa Rusom Bizhamovim Dzhambulatom, koji je kolo ranije pobijedio Gruzijca.

Nažalost, Gabrijelu i Nikolini Ćaćić koja također boksa polufinale sutra, nije se pridružila i Matea Lilić (+81 kg). Matea je odlično boksala sa Rumunjkom Petre Denisom Elenom i zaista dala sve od sebe. Iako 4:0 rezultat za Rumunjku, ne govori previše o bliskoj borbi, možemo biti zadovoljni prikazom naše boksačice.

Sutra je za naše boksače velik dan i dva polufinala. Prvo Nikoline Ćaćić u 54 kg sa Poljakinjom Ampulska Karolina Dominikom, te onda i Gabrijel Veočić sa Rusom.

Velik uspjeh i ukupno sedma i osma velika medalja hrvatskih boksača ove godine što pokazuje velik kontinuitet u radu. Također, spomenimo da su i Ćaćić i Veočić u razvojnim programima posebne skrbi za sportaše, čime se pokazuje i dobar stručni rad. U Sufiji na Europsko prvenstvo stiglo je čak 339 natjecatelja iz 37 zemalja od čega 213 muških i 126 žena. Hrvatska u Bugarskoj predstavlja šest boksača i tri boksačice.