EP Mlađi seniori: Već danas u ringu troje naših

U Sofiji danas počinje prvi natjecateljski dan Europskog prvenstva za mlađe seniore. Hrvatska je u Bugarsku poslala šest muških i tri djevojke. Što se ždrijeba tiče, prema analizi trenera isti nije loš.

– Za cure je solidan. Nikolina Ćaćić ide na Mađaricu Hannu Lakotar. To je četvrtfinalistica lanjskog Europskog prvenstva i s njom Nikolina boksa sutra. Ivona Brnić pak boksa u 75 kg sa Irkinjom O’Rourke. Irkinja je juniorska viceprvakinja Europe od lani iz Anape. I ona boksa sutra. Matea Lilić je pak ždrijebom u četvrtfinalu, gdje će boksati u superteškoj sa Rumunjkom Petre Denisa Elenom. Njih dvije boksaju prekosutra. – javio je trener ženske reprezentacije Franjo Kristić.

Što se muških tiče, danas već boksaju trojica. Prvi je Dijego Mamić sa Izraelcem Ghazi Akramom u lakoj kategoriji. Ukoliko ga prođe ide na boljeg iz dvoboja Bjelorusa i Šveda. Nakon njega je Patrik Licul u poluvelteru sa Dancem Nikolai Terteryanom navečer, kao i Karlo Sabljić u velteru s Čehom Milošom Beranekom. Sutra su u ringu i ostali. Gabrijel Veočić u srednjoj ide na Engleza Daniela Towarda. Petar Leskur u 81 kg slobodan je prvo kolo i sutra boksa sa Gruzijcem Matchutadze Lukom. Matej Crnković u superteškoj ide na drugog Gruzijca Kopalianija Georgija.

– Na ovom prvenstvu svi su jaki. Za naše je ždrijeb osrednji, ali mi smo došli pobijediti i najbolje. Tako smo se i pripremili za sve i da idemo po medalje. – rekao je izbornik Pero Veočić.

Inače, na Europskom prvenstvu u Bugarskoj nastupa 339 natjecatelja iz 37 zemalja od čega 213 muških i 126 žena. A mečeve možete pratiti na slijedećim linkovima:

LIVE from the EUBC European Youth Boxing Championships: