EP Mlađi seniori: Izgubili Oraca i Gečević

oracaHrvatski reprezentativci Besnik Oraca (64 kg) i Josip Gečević (69 kg) završili su s nastupom na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se boksa u Rusiji.

Oraca je boksao sa Moldavcem Bejenru Egorom. Iako mu jee to prvi jači međunarodni nastup, Oraca je ispucavao sve iz svog arsenala. Međutim, to nije bilo dovoljno za pobjedu nad Egorom. Prema sudačkoj odluci slavio je Moldavac i ušao u četvrtfinale. Težak posao imao je Josip Gečević (69 kg), sa srebrnim s ovogodišnjeg jakog Pavljukovog memorijala Rusom Vartkez Anreasyanom. Domaćin je držao tempoi u drugoj rundi čak prisilio suca da broji Gečeviću. Također, sudac u ringu dao je javnu opomenu hrvatskom reprezentativcu zbog spuštanja glave, čime je zapečatio meč. Slavio je domaćin Vartkez i otišao dalje.

Danas Hrvate očekuje još meč teškaša Marijana Brnića. On boksa za četvrtfinale  sa Bugarom Gaynov Denisom. Uz njega u natjecanju je još prisutan Martin Gulan, koji je za sada ostvario jedinu pobjedu za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu.