EP Mlađi seniori: Ćaćić viceprvakinja Europe!

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić srebrna je u kategoriji do 54 kg na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, koje se do danas održavalo u Bugarskoj. Nikolina je bila po našem mišljenju dosta bolja od Irkinje Fay u finalu. Solidno je krenula i njene napade nagradio je u prvoj rundi bugarski sudac.

Međutim, ostatak nije bio tog mišljenja. Prema njima je Nikolina dobila samo zadnju rundu te je na kraju Irkinja Fay Niamh pojuđuje sa 4:1.

– Mislio sam da je dobila prvu rundu. Drugu je stala, ali je zato u trećoj ponovno navalila. Nadali smo se zlatu, ali smo sretni i sa srebrom – javio je Franjo Kristić iz Sofije.

Ovo je drugo veliko srebro za Nikolinu. Nakon svjetskog prošle godine, ovogodišnji naslov viceprvakinje Europe samo potvrđuje njezinu kvalitetu i talent. Već za par mjeseci Nikolina postaje seniorka i pred njom su velika iskušenja, kao i brončanog s ovog natjecanja Gabrijela Veočića. . Ovaj velik uspjeh potvrda je kvalitetnog rada i praćenja talentiranih sportaša i od Hrvatskog olimpijskog odbora i od Hrvatskog boksačkog saveza. Vjerujemo da će i u budućnosti ovi mladi sportaši donositi medalje u Lijepu našu.