EP Kadeti: Predstavljanje putnika na Europsko prvenstvu u Bugarsku

Za tjedan dana će u Bugarskoj započeti Europsko kadetsko prvenstvo u boksu. Iz Hrvatske će na to natjecanje otići četiri natjecatelja. U idućih nekoliko dana predstavit ćemo Vam putnike na ovo natjecanje u Albeni, koje će u započeti u ponedjeljak, iu trajati do finala 29. svibnja. 

Prvi od četvorice koje predstavljamo je Mateo Peić, kojeg u riječkom Kingu trenira Zoran Kralj.
– On je momak koji trenira već pet godina. U svoju sada već šestu
godinu ulazi nakon što je u naš klub došao kao učenik prvog
razreda osnovne škole.
Koja je njegova kategorija i kakav je on boksač?
– On nastupa u kategoriji do 72 kg. Visok je elegantan, ima odličan rad nogu. Dugačke ruke pomažu mu da ne upada u klasične”tučnjave”, koje se mogu dogoditi na ringu tijekom borbe. Njemu će kao prvaku Hrvatske za 2016 i 2017 godinu ovo biti prvi nastup i borbe izvan Hrvatske. Zbog toga se nadamo uz novo iskustvo i dobrim rezultatima.
Kako se završavaju pripreme?
– Zadnjih mjesec dana obavezno se trenira dva puta dnevno. Klupski treneri imaju plan i provode ga u cijelosti.
Koji bi supanici mogli biti na ringu?
– Ima 13 godina i nakon ove i dogodine će biti u kadetskom uzrastu gdje su oscilacije moguće. Mi se samo ponavljam možemo nadati da će u svom međunarodnom debiju s obzirm na to što on može biti uspješan. Uz malo sreće on bi mogao Hrvatskoj u svojoj kategoriji donijeti i medalju. Kada se odradi zadnji sparing , kombi će se upaliti i s opremom u Bugarsku odnijeti i vagon; želje da Mateo Peić i u Bugarskoj konkurenciji pokaže zašto mu u ovoj konkurenciji u Hrvatskoj već dvije godine nema premca.