EP Kadeti: Pejić u finalu Europskog prvenstva

Sjajni hrvatski reprezentativac Mateo Pejić, plasirao se u finale kategorije do 76 kg na Europskom kadetskom prvenstvu u Gruziji. Pejić je ostvario veličanstven uspjeh potpuno superiorno nadboksavši suparnika iz Irske.

– Prezadovoljni smo ovo je sjajan uspjeh za nas. Ovo su peta i šesta europska medalja ove godine za Hrvatsku. Imamo tri seniorske medalje, a ove dvije kadetske, koje će vjerujem biti i sjajnije, samo pokazuju da imamo i odličan podmladak u Lijepoj našoj – rekao je Predsjednik saveza Bono Bošnjak na lijepe vijesti iz Tbilisija.

Pejić je krenuo silovito od samog početka. Irac Devlin Caolan jednostavno nije imao rješenja za njega. Nakon baraže udaraca našeg šakača, u drugoj je bilo prvo brojanje Ircu. Develin je u toj rundi mogao imati i još koje, ali je sudac pustio susret u treću rundu. I u posljednjoj rundi Mateo kreće punom snagom i nabija još jedno brojanje Devlinu i zasluženo slavi 5:0 na bodove (30:25, 30:26, 30:26, 30:26, 30:26). U finalu će boksati s Ukrajincem Ilijom Pavlovim, koji je danas jednoglasno pobijedio Moldavca Talmazana.  Još jednom čestitke i timu, Richardu Zoranu Kralju i Hasanu Yousefu, koje danas još čeka jedno polufinale. Ono Lovre Pavčeca u 105 kg sa Bjelorusom Denisom Matsuilovim.

Susret je na B ringu i možete ga pogledati na linku:

Ring B