EP Kadeti: Pejić osigurao medalju!

Hrvatska kadetska boksačka reprezentacija bilježi velik uspjeh na Europskom prvenstvu, koje se do 11. kolovoza boksa u gruzijskom Tbilisiju. U drugom danu četvrtfinala, naši boksači ostvarili su pobjedu i poraz. Mateo Pejić (76 kg)  pobijedio je solidnog Mađara Rinalda Balogha jednoglasnom odlukom sudaca, dok je Jan Rebić (50 kg) također jednoglasno poražen od Armenca.

Pejić je sjajno startao i napravio brojanje u prvoj rundi nad Mađarom. U drugoj usporava tempo i dopušta nižem suparniku da mu ulazi unutar distance, što završava Brojanjem hrvatskom boksaču. Srećom, u trećoj Pajić pronalazi snagu i ponovno okreće susret u svoju korist za drugo hrvatsko polufinale u Gruziji.

Nakon Lovre Pavčeca (105 kg), koji je jučer ušao u polufinale, u poluzavršnici je i Mateo Pejić čime je još jednom pokazano kako su hrvatski boksači najjači u najtežim kategorijama. Pejić i Pavčec polufinala boksaju prekosutra. Mateo boksa protiv Irca Devlina Caolana, koji je danas glatko savladao Azerbejđanca, dok će u polufinalu Pavčec boksati sa Bjelorusom Denisom Matsuliovim, koji je na bodove slavio protiv Turčina Dagsuyua.

Podsjetimo, u Tbilisiju je 316 boksača iz 30 zemalja starog kontinenta. Hrvatska je na ovo natjecanje stigla sa četiri natjecatelja i ostvarila je dvije medalje. Kakvog će one biti sjaja, vidjet ćemo u nastavku natjecanja.

Slika 1 Yousef, Pejić I Kralj

Slika 2 Proglašenje pobjednika Pavčec