EP Kadeti: Ivan Ante Gregurić ide po iskustvo!

U boksačkom klubu Leonardo iz Zagreba za Europsko kadetsko prvenstvo koje će se od 21. ovog mjeseca održavati u Bugarskoj pripremaju Ivana Antu Gregurića o kojem smo razgovarali s trenerom Leonard Pijetrajem.

“To je klinac koji je tek počeo s treniranjm. Vidi se da je veliki potencijal kojem fali iskustva i mečeva. S obzirom na konkurenciju koja ga čeka na Europskom prvenstvu za njega će ovo biti dobra prilika za nova iskustva koja ne može dobiti ni na kavom treningu. Njemu će u biti nakon prvenstva Hrvatske ovo biti drugi veliki izazov u kratkoj karijeri.

U kojoj će kategoriji imati konkurenciju?

Nastupit će u kategoriji do 52 kg. Po vokaciji je distancer koji se dobro kreće i  već sada donekle ima dobar osječaj za borbu. Problem mu je navika da drži nisko ruke  i to moramo sakriti boljim radom nogu. Uvjeren sam da će njegovo vrijeme za par godina kroz treninge i borbe sigurno doći.

Kako se pojavio u klubu?

Prije godinu i pol doveo ga otac kojeg poznajem. U njemu leže da tako mkažemo boksački geni. Naime djed mu jue bio na ringu kao i brat od njegovog djeda Miljenko Rubelj , veliki boksač u bivšoj državi. Dakle u njegovom slučaju ne može se govoriti o slučajnosti.

Tko mu može u Bugarskoj biti prepreka?

To je teško predvidjeti. Ja znam iz iskustva da recimo u Kazahstanu  klinci žive i uče po interenetima i samo treniraju a da obitelju i ne vide kroz cijelo svoje pohađanje osnovne škole. To isto rade Rusi i Ukrajinci . Mi trenutno nemamo boljeg u ovom uzrastu i to je samo dokaz koliko nam je baza za budućnost. Treba ga pustiti da se razvija  a ostalo će pokazati vrijeme.