EP juniori: Prtenjača i Veočić osigurali medalje

Hrvatski juniorski boksači Matko Prtenjača (54 kg) i Gabrijel Veočić pobjedama u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Bugarskoj. Sjajni momci danas su u Albeni pobijedili kake suparnike i plasirali se u polufinale kontinentalne smotre.

Matko Prtenjača jednoglasnom je odlukom sudaca 5:0 savladao je Finca Gorgina. Sesvećanin je sa krvarenjem nosa odradio maestralno susret i nakon ove druge pobjede ide na Moldavca Cobatirea, koji je do sada slavio nad Grkom i Litavcem.

Gabrijel Veočić, pak pobijedio je jakog Rusa Europskog prveka Chirvon Nikitu (3:2). Brođanin u polufinalu treba pobijediti Ukrajinca Volodimira Kushnira. Oba njihova polufinala na rasporedu su u nedjelju u bugarskoj Albeni.

Uz ove pobjede spomenimo poraze Dijega Mamića sa Bugarom Džurovim, te Roka Bukvića prekidom od Izraelca Malakha.

– Zadovoljni smo odrađenim, ali ovo nije kraj. Idemo po sjajnije medalje – rekao je izbornik Pero Veočić čiji su boksači već sada osigurali dvije juniorske europske medalje za Hrvatsku. To je za sada 8 europskih medalja za Hrvatski boksački savez ove godine, čime se pokazuje kontinuitet u radu i kvaliteti. Recimo još da je u Albeni 244 boksača iz 32 zemlje starog kontinenta.