EP Juniori: Grabić i Gregurić startali pobjedama

Nakon prvotnog šoka i poraza prve četvorice naših boksača, krenule su pobjede. Antonio Grabić, viceprvak Europe čvrsto je jurnuo na svog suparnika Izraelca Adama Zaydmana. Njegov juriš rezultirao je pobjedom Antonija prekidom nakon minute i pol prve runde.

Isto tako je odradio i Ivan Antun Gregurić u 52 kg. On je “skinuo” svog suparnika Čeha Jana Bergera u stotinjak sekundi.

Treći boksač dana Alen Ahmetović (63 kg) izgubio je tijesno 3:1 na bodove od Izraelca Niv Rahamimom.  Podsjetimo da je prvog dana Hrvatska nastupila sa četiri boksača. Prvi poraz upisao je Jura Kunić (+80 kg) sa Litvancem na bodove. Uslijedio je upitan poraz 4:1 Franka Tonse od Izraelca Abodom Ranya te glatki poraz Andrije Badže u 80 kg od Bjelorusa Dzmitry Shliakhtoua.

Danas boksa Ivan Ante Gregurić sa Rumunjem Marcom Maneom, Lino Ružić sa Armencem Gagikom Ghazaryanom u 48 kg, David Galac u 54 kg sa Litvancem Prokundinsom, Hlača Matej (66 kg) sa Njemcem Marcelom Mangoldom, Tomislav Letinić (46 kg) sa Srbinom Vukašinom Tepićem, Deni Alagić (50 kg) sa Španjolcem Juanom Pantojom, te Andi Idrizi (60 kg) sa Bjelorusom Matsvei Davydauom.

Da podsjetimo, u rumunjskom Galatiju na Europskom prvenstvu za juniore nastupa 400 natjecatelja iz 35 zemalja, a Hrvatska je tamo sa rekordnih 13 boksača te 3 trenera.