EP Juniori: Bronca za Veočića

20160624_191454(1)Hrvatski juniorski boksač Gabrijel Veočić (63 kg) osvojio je danas brončanu medalju na Europskom prvenstvu u mađarskom Kapošvaru. Gabriel je u uzbudljivom polufinalu sudačkom odlukom na izgubio od Škota Samuela Hicklya, čime je osvojio brončano odličje.

– Za mene je bio bolji. Puno više aktivniji i više je pogađao – rekao je Izbornik Pero Veočić – u trećoj rundi ga je Škot pritisnuo sa obje ruke na pod, a sudac je od toga napravio brojanje kojeg nije bilo. Ipak imamo europsku broncu i sutra još Biletića u finalu – zaključuje Pero.

Iako je malo gorak okus zbor poraza, ovo je velik uspjeh za hrvatski boks, a poglavito za Slavonski Brod koji oduvijek daje kvalitetne boksače. Napomenimo kako je u Mađarsku stiglo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je pak došla sa 7 boksača, tri trenera i sucem. Za sada smo osigurali jedno finale, broncu, jedno peto mjesto i još par pobjeda u eliminacijama. Vjerujemo kako će sutra biti još i bolje.