Ep juniori Anapa

Borna Lončarić u borbi s Poljakom Jakupom Strasewskim u kategoriji do 80 kg u subotu će tražiti potvrdu osvajanja brončane medalje.


“Poljak nije loš ali ja kao osobni trener Borne siguran sam da on ima kvalitetu i potencijal koji ga može dovesti do medalje”, najavljujući borbu iz Anapa poručio je izbornik Dražen Kuhar.
Drugi adut Hrvatske koji bi mogao do junorske medalje je Antonio Grabić kojeg u kategoriji do 75 kg čeka borba s Rusom Dadaev Ramazanom.
“Antonio je već jednom dobio ovog Rusa i ne bude li sudačkih igrica koje uglavnom zaustavljaju borce iza kojih nema lobija, razloga za veselje trebalo bi biti. Ovdje na EP nakon svega ostali su naši najbolji boksači.”, uvjeren je izbornik.
A što se ostalih Hrvata tiče Antonio Stojanović do 54 kg u poraz od Škota Gerarda Mctaggarta odvela je jednoglasna odluka sudaca. Preglasavanjem sudaca u 57 kg poraz je upisao Antun Galvan Lovaković u borbi sa Ircem O’Connorom. Bitku sa sucima izgubio je Mate Hlače od kojeg je bio navodno bolji Rumunj Deaconu.
“Mislim da je ova generacija zaslužila da se doma vrati s medaljama. To je naša želja. Oni su redom sjajni sportaši i stvarno nam treba uspjeh koji bi podignuo ekipu. Mali savezi moraju protiv lobija imati sjajne borce. U Borni i Antoniu mi to imamo”, zaključio je iz Anapa izbornik Dražen Kuhar.