EP: Ispali Zeljko i Babić

Hrvatska boksačka reprezentaacija nije imala blistavi start na seniorskom Europskom prvenstvu u Ukrajini. Na drugom danu natjecanja, Marko Zeljko i Alen Babić završili su svoje natjecanje. Marko Zeljko odlično je otvorio svoju borbu sa Senegalcem sa Švedskom putovnicom Adolphe Sylvom.

– U drugoj mejednostavno presjeklo. Stao sam – rekao je nakon borbe Zeljko, opisujući razloge svog poraza u slijedeće dvije runde.Šved je tako krenu sa pritiskom i došao do zaslužene pobjede.

S druge strane i Alen Babić startao je izvrsno, jakim udarcima u tijelo dovezo je suparnika na rub prekida u prvoj, koja je jednoglasno otišla u njegovo korist. U drugoj fali preciznosti, ali još uvijek djeluje dobro. Međutim, suci u toj drugoj rundi nisu smatrali da je bio bolji te daju 4:1 za Bugarina Dimitrovim. Treću Bugar dolazi do izražaja i slavi kod svih i uzima pobjedu podijeljenom odlukom sudaca. Danas čak tri Hrvata ulaze u ring. Damir Plantić u 81 kg sa Bugarom Pantaleevom WSB boksačem kojeg je u Samokovu prije dvije godine na Europskom prvenstvu pobijedio Hrvoje Sep. Borit će se i Stipan Prtenjača sa (60 kg) Škotom Nathanielom Collinsom prvakom Škotske i viceprvakom Beogradskog pobjednika. Mate Rudan u 75 kg ide na Moldavca Carapcevcshia pobjednika ovogodišnjih turnira u Latviji i Rumunjskoj.