EI: Milun s Gruzijcem za medalju

Hrvatski superteškaš Marko Milun danas će oko 15 sati po hrvatskom vremenu krenuti u lov na medalju na Europskim igrama u Minsku. Na putu do odličja stoji mu iskusni Gruzijac Mikheil Bakthidze, koji je s boksom počeo daleke 2004. godine.

Gruzijac visok 192 centimetra iza sebe ima niz europskih i svjetskih prvenstava. Tako je 2015. u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Bugardkoj izgubio na bodove od Filipa Hrgovića. Ove godine bio je 5. na Stranđi i 2. na David Kvachadze Memorialu u Gruziji.

S druge strane naš Milun u boksu ima puno manje iskustva, ali dobre temelje iz drugih borilačkih sportova od ranije. S visinom od točno dva metra, može parirati svakome, a u ovom slučaju Bakthidze će imati velikih problema prići dugorukom Milunu. Mladost i brzina na strani su našeg boksača, ali iskustvo Gruzijca tjera na oprez, iako je Marko ove godine osvojio i Debrecen i Sloveniju open.

Vjerujemo da če naš boksač nakon velikih medalja sa prvenstava Europe do 22 godine i Europske unije, s ovom seniorskom medaljom upotpuniti niz.