EI: Danas Milun i Filipi u polufinalu

Uzbudljiv dan očekuje hrvatske boksačke reprezentativce Toni Filipija u teškoj i Marka Miluna u superteškoj kategoriji. Njih dvojica bore se u polufinalu Europskih igara u Minsku, koje je ujedno Europsko prvenstvo za seniore.

Toni juriša na Rusa Muslim Gadzimegamedova, aktualni viceprvak Europe u 81 kg, te ovogodišnji osvajač Svjetskog kupa u Koelnu. Rus je na posljednjem Europskom prvenstvu u Kharkivu pobijedio Damira Plantića u poluteškoj. Filipi ima kvalitetu koja može parirati i dobiti ovog 22-godišnjeg 192 cm visokog Dagestanca.

Marko Milun boksa za finale sa Ukrajincem Viktorom Vykhrystom aktualnim prvakom Europe, koji je lani bio neporažene u Bundesligi. Boksač je kontra garda i visok 195 centimetra što je 5 cm niže od Miluna.

Prvi u ringu je Milun oko 16 sati po hrvatskom vremenu, dok je Filipi posljednja borba dana, što je oko 21.30 sati.

Inače u muškom dijelu turnira, nastupilo je 258 boksača i 150 pratećih osoba iz 44 zemlje starog kontinenta. Hrvatska je nastupila sa šest boksača (Erik Pijetraj, Marko Zeljko, Mladen Sobjeslavski, Damir Plantić, Toni Filipi i Marko Milun) i jednom boksačicom {Sara Beram) te izbornikom Leonardom Pijetrajem, trenerima Tomom Kadićem i Ivicom Zubčićem, zatim fizioterapeut Mario Novak-Stanko te tim Manager Marko Marović.

U medalja a na ovom natjecanju je 16 zemalja. Najveći broj ima Velika Britanija šest, slijede Italija, Ukrajina i Armenija po četiri, Rusija i Irska sa po tri, te Bjelorusija, Hrvatska Azerbaiđan, Gruzija, Francuska i Njemačka po dvije, a Bugarska, Nizozemska, Slovačka i Španjolska po jednu.