DVOJICA HRVATA NA VELIKOM TURNIRU ‘SILVER BELT TOUR MARIBOR’ IZ IBA-ine SVJETSKE SERIJE (19.-29. X. 2022.) Gabrijel Veočić poslije šest mjeseci vraća se u ring i prvi put bori se u poluteškoj kategoriji, a nastupa i brončani sa studentskog SP-a Luka Pratljačić!

DVOJICA HRVATA NA VELIKOM TURNIRU ‘SILVER BELT TOUR MARIBOR’ IZ IBA-ine SVJETSKE SERIJE (19.-29. X. 2022.) Gabrijel Veočić poslije šest mjeseci vraća se u ring i prvi put bori se u poluteškoj kategoriji, a nastupa i brončani sa studentskog SP-a Luka Pratljačić!

U Mariboru (Slovenija), na turniru Svjetske boksačke federacije (IBA) ‘Silver Belt Tour Maribor’  od 19. do 29. listopada 2022. nastupit će dvojica hrvatskih predstavnika – Gabrijel Veočić (BK Brod) u poluteškoj kategoriji do 80 kg i Luka Pratljačić (BK Osijek) u superteškoj kategoriji +92 kg.

U Mariboru će ih voditi Matej Matković, trener iz BK Osijeka, a na Gabrijelove mečeve dolazit će i njegov otac i trener Pero Veočić iz Slavonskog Broda.

Turnir iz svjetske serije Silver Belt u Mariboru spada među sedam najkvalitetnijih turnira koji se održavaju pod okriljem Svjetske boksačke federacije. IBA je pokrenula 3 Golden Belt i 4 Silver Belt turnira, a dva su dosad ove godine održana u Europi – Silver Bocskai Cup u Debrecenu (Mađarska) i Golden Strandja Tournament u Sofiji (Bugarska).

Svjetska boksačka federacija IBA za turnire iz Golden Belt i Silver Belt serije osigurala je bogati nagradni fond kako bi privukla vrhunske svjetske boksače, pa se na turniru u Mariboru očekuje i do 400 boksačica i boksača u 12 ženskih, odnosno 13 muških težinskih kategorija.

Gabrijel Veočić (21), europski prvak U-22 iz Poreča 2022. u srednjoj kategoriji (do 75 kg), te četvrtfinalist s lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu, u Mariboru će po prvi puta nastupiti u poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojoj kroz olimpijske kvalifikacije želi izboriti OI u Parizu 2024. godine.

Gabrijelu će to biti i prvi službeni nastup u ringu nakon šest mjeseci, jer posljednji put nastupio je na državnom prvenstvu u travnju 2022. godine. Tijekom ljeta oporavljao se od ozljeda leđa i šake, a prije tjedan dana vratio se s trotjednih priprema na Kubi gdje je trenirao s mladom kubanskom reprezentacijom u Havani.

Kako kaže trener Pero Veočić, Gabrijel pokazuje veliki napredak u formi i nastup u Mariboru bit će mu odlična provjera u svjetskoj konkurenciji u težoj poluteškoj kategoriji. Do kraja 2022. godine Gabrijel Veočić planira boksati i na tradicionalnom Grand Prix turniru u Zagrebu.

Superteškaš Luka Pratljačić (26) ove se godine vratio u ring također nakon duge stanke zbog problema s ozljedama, a postigao je sjajan uspjeh u rujnu 2022. osvajanjem brončane medalje na Svjetskom studentskom prvenstvu u borilačkim sportovima u Turskoj.

Prije toga tijekom ljeta Luka Pratljačić boravio je i sparingirao u profi-kampu Filipa Hrgovića u Houstonu u Teksasu, a poslije nastupa na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu pripremao se u nacionalnom boksačkom centru u Njemačkoj.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje