DVIJE HRVATICE OPROSTILE SE OD SVJETSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE U ISTANBULU Sara Beram ispala od favoritkinje iz Sj. Irske, a Dea Bolanča od iskusne Poljakinje

DVIJE HRVATICE OPROSTILE SE OD SVJETSKOG PRVENSTVA ZA ŽENE U ISTANBULU Sara Beram ispala od favoritkinje iz Sj. Irske, a Dea Bolanča od iskusne Poljakinje

Dvije hrvatska boksačice, Sara Beram (do 63 kg) i Dea Bolanča (do 57 kg) oprostile su se od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu.

U 1/16 finala kategorije do 63 kg Sara Beram izgubila je od favoritkinje kategorije, dvostruke europske prvakinje do 22 godine i kasnije osvajačice bronce s EP-a, Irkinje Amy Broadhurst jednoglasnom odlukom sudaca 5:0!

U tehnički vrlo čistom meču snažna i odlično tehnički pripremljena Irkinja nametnula je svoju distancu i Sari zadavala velike probleme iz kontragarda jakim i preciznim pogotcima ljevicom.

Sara se dobro i hitro kretala, pokušala se brzim i srčanim prodorima i zadavanjem brzih serija suprostaviti Irkinji, no u svakoj rundi prednost je otišla na stranu Broadhurst.

U drugoj rundi sutkinja u ringu odlučila se i na brojanje Sari Beram nakon lijevog polukrošea koji je prošao preko garda!

Sara Beram odlično se pripremila za Svjetsko prvenstvo, više nego korektno odradila meč, a imala je nesreću da joj ždrijeb u prvoj borbi dodijeli suparnicu koja je označena kao favorit za najviše postolje na SP-u, a njihov meč kao derbi šesnaestine finala!

Najmlađa hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, splitska pitbullovka Dea Bolanča (20) u meču 1/16 finala u kategoriji do 57 kg prekidom u drugoj rundi izgubila je od vrhunske poljske boksačice Sandre Krystyne Kruk (32), apsolutne favoritkinje i doprvakinje svijeta!

Iskusna Poljakinja Kruk (32) napala je otpočetka, nametnula tempo i pritiskala Deu prema konopcima da bi plasirala udarce u serijama u glavu i tijelo, tražila slabe točke, a naša Dea dobro se nosila u prvoj rundi i uspijevala odolijevati naletima.

Deina obrana popustila je u drugoj rundi kad su napadi Poljakinje postali razorniji i serije učestalije. Nakon dva brojanja sudac je prekinuo meč. Hrabra Splićanka boksala je protiv najkvalitetnije protivnice s kojom se našla u ringu u dosadašnjoj karijeri i koja je objektivno klasa iznad.

U četvrtak, 12. svibnja na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu nastupit će treća naša predstavnica, iskusna Splićanka Marija Malenica (33) u kategoriji do 60 kg protiv američke olimpijke Rashide Shakilye Ellis (27)!

Nikolina Ćaćić (21) u osmini finala kategorije do 52 kg boksat će u nedjelju, 15. svibnja 2022. godine.

Najnovije vijesti

Pretraživanje