Dva srebra u Srbiji

U gradu Lazarevcu reprezentacija Hrvatske mlađih seniora nastupila je na međunarodnom turniru “Grejtes Open”.
Na turniru prisustvovali su boksači iz 9 zemalja: Austrije, Grčke, Slovenije, Cipra, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, s ukupno 80 boksača.


Hrvatsku su predstavljali samo dva boksača iz boksačkog kluba Brod.  Hrvatski reprezentativac Marko Pudić u kategoriji do 56 kg osvojio je srebrnu medalju, Marko je došao do finala pobjedivši reprezentativca iz Slovenije, a u finalu ga  ćekao  europski juniorski prvak Samiz Aličić iz Srbije, odličan otpor je dao Marko ali nedovoljan za pobjedu. Nas drugi predstavnik Gabrijel Dunđer u kategoriji do 81kg također je osvojio srebrnu medalju, na turnir ih je vodila trenerica Gabrijela Domenika Marijanovič.
Izbornik mlađih seniora Pero Veočić ” zadovoljan sam prikazanim boksom nasih boksača, nismo na ovaj turnir išli u naj jačem sastavu zbog školskih obaveza koji boksači imaju, slijedeći test nase reprezentativce očekuje već 10. Lipnja 2019., u Mađarskoj u puno većem izdanju, a sve u svrhu za odabir najboljih i najspremniji boksača za europsko prvenstvo koje se  odrzava u Bugarskoj 2.9.2019. ”