DRUGI DAN 5. ZAGREB GRAND PRIXA (četvrtak, 7. XII. 2023.) DONIO JOŠ VIŠE UZBUDLJIVIH MEČEVA! Gabrijel Veočić pobijedio Španjolca u meču s tri brojanja i izborio finale, Marko Milun svladao Talijana Diega Lenzija, a Luka Pratljačić Slovenca Juru Šimunoviča za veliki međusobni finale!

DRUGI DAN 5. ZAGREB GRAND PRIXA (četvrtak, 7. XII. 2023.) DONIO JOŠ VIŠE UZBUDLJIVIH MEČEVA! Gabrijel Veočić pobijedio Španjolca u meču s tri brojanja i izborio finale, Marko Milun svladao Talijana Diega Lenzija, a Luka Pratljačić Slovenca Juru Šimunoviča za veliki međusobni finale!

REZULTATI 2. DAN ZAGREB GRAND PRIX 07.12.2023

U četvrtak, 7. prosinca 2023. na 5. međunarodnom ZAGREB GRAND PRIXU održani su mečevi drugog dana natjecanja u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu.

U poluteškoj kategoriji do 80 kg i superteškoj +92 kg održani su polufinalni mečevi, a u kategorijama do 63,5 kg i do 75 kg mečevi četvrtfinala.

Veliki finale u subotu, 9. XII. od 20.00 sati izborili su GABRIJEL VEOČIĆ, te naši superteškaši MARKO MILUN LUKA PRATLJAČIĆ!

U polufinala do 63,5 kg plasirali su se mladi splitski reprezentativac MARIN JELAČIĆ i iskusni FILIP POTUROVIĆ iz Nove Gradiške.

U polufinale srednje kategorije do 75 kg prekidom u drugoj rundi plasirao se Zagrepčanin BRUNO FILIPČIĆ!

Hrvatski olimpijac Gabrijel Veočić finale poluteške kategorije do 80 kg izborio je u uzbudljivom, oštrom meču protiv kvalitetnog, lukavog Španjolca Pabla Coy Bernala u bespoštednoj borbi s tri brojanja – prvo je Španjolac iznenadio Veočića iz jednog od brojnih klinčeva i prisilio ga na brojanje u prvoj rundi, a Gabrijel mu je odmah potom uspio vratiti i okrenuti rundu u svoju korist.

Naš olimpijac u nastavku meča više nije dopustio iznenađenja, pa je Španjolca sklonog svim vrstama zahvata i trikova još jednom bacio u nokdaun u drugoj rundi i dominirao do kraja meča. Veočiću je to druga pobjeda nad Španjolcem Bernalom. Veočić će se u finalu boriti protiv Ukrajinca Dmytrija Rybalka koji je prvo u dramatičnoj borbi svladao mladog, odličnog Antonija Grabića (Leonardo), a u polufinalu prošao bez borbe Splićanina Branimira Malenicu.

Marko Milun u prvom polufinalu superteške kategorije +92 kg tri runde lomio je opasnog, čvrstog talijanskog prvaka Diega Lenzija u meču u kojem su sijevale munje i teški udarci s obje strane.

Naš prvak taktički je odlično kontrolirao nižeg, plećatog, a eksplozivnog Talijana Lenzija kojeg vodi jedan od najtrofejnijih boksača ikada, slavni olimpijac Roberto Cammarelle, a svaki Lenzijev juriš je opća opasnost, no Milun ga je uspio zaustaviti i primiriti svojim jakim projektilima. Marko Milun Lenzija je svladao i lani u Splitu na reprezentativnom meču Hrvatska – Italija, a sada se uspio bolje sačuvati od širokih, razornih krošea talijanskog nokautera.

U drugom polufinalu superteške kategorije Osječanin Luka Pratljačić sigurno je kontrolirao meč protiv neslomljivog Slovenca Jure Šimunovića koji je izdržao do kraja sve prijetnje teških Lukinih topova. Stasitom Osječaninu to je druga pobjeda u dva dana na ZAGREB GRAND PRIXU (u srijedu je svladao predstavnika Ukrajine) nakon višemjesečne stanke od mečeva zbog ozljede.

U velikom superfinalu ZAGREB GRAND PRIXA u subotu, 9. prosinca borit će se međusobno dva naša vrhunska superteškaša i olimpijska kandidata, MILUN vs. PRATLJAČIĆ!

Marin Jelačić (Pauk Split) u polufinale do 63,5 kg plasirao se s podijeljenom odlukom 4:1 u žestokom okršaju sa Slovencem Aljažom Širceljom, neumorno ga pritiskao i morao probijati distancu višeg i tehnički vrlo dobrog suparnika.

Iskusni Filip Poturović (Nova Gradiška) imao je još teži zadatak protiv kvalitetnog Belgijca Kununa Gasane Ngonde, vrlo brzog, dužih ruku i dugačkih koraka. Prvu rundu sa tijesnih 3:2 dobio je Belgijac, drugu sa 3:2 naš predstavnik i tempom u odlučujućoj trećoj rundi uspio dobiti minimalnu prednost 3:2 za trijumf i plasman u polufinale.

Četvrtfinalni meč do 63,5 kg izgubio je jednoglasnom odlukom Puljanin Patrik Licul, unatoč što je izvlačio maksimum i srčano napadao, od klasnog Španjolca Enriquea Kakulova koji će se u polufinalu boriti protiv našeg Marina Jelačića. I Poturović će se u polufinalu boriti protiv Španjolca Salvadora Floresa Luquea koji je kvalitetu demonstrirao protiv Engleza Osame.

U polufinale srednje kategorije do 75 kg prekidom u drugoj rundi plasirao se Zagrepčanin Bruno Filipčić (Omega ZG) koji je strahovitim serijama triput bacio u nokdaun Andriju Kuzmana iz BiH.

Drugi Zagrepčanin do 75 kg, Marko Došen (Lokomotiva ZG) teško se nosio s vrlo dobrim slovenskim reprezentativcem Dejanom Leburićem koji je slavio s jednoglasnom odlukom.

Nastavak borbi na ZAGREB GRAND PRIXU je u petak, 8. XII. od 14.00 sati u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, kada će, među ostalima, u ring i naše najbolje boksačice, olimpijske kandidatkinje Nikolina Ćaćić i Sara Beram!

Velika finala su u subotu, 9. prosinca 2023. od 20.00 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji i Sportklubu Fight.

REZULTATI 2. DAN ZAGREB GRAND PRIX 07.12.2023

Najnovije vijesti

Pretraživanje